Logo mob
Особистий кабінет

02 Травня 2024, 10:00

АТ «Прикарпаттяобленерго» розпочинає підготовчі роботи для збільшення потужності

У Ворохтянській громаді вже декілька років існує проблема дефіциту потужності електроенергії, що спричинена активним розвитком туристичної інфраструктури. Для того, щоб усунути дефіцит, необхідно збільшити пропускну здатність лінії «Ворохта-Ільці» шляхом її реконструкції. Відтак, «Прикарпаттяобленерго» протягом травня-липня буде проводити підготовчі роботи перед масштабною реконструкцією.

Підготовчі роботи та заходи з проєктування мереж включені в інвестиційну програму 2024-го року. Проводити відповідні роботи будуть підрядні організації, в тому числі геодезисти та геологи, яким необхідний доступ до відкритої місцевості. У зв’язку з цим, прикарпатські енергетики просять місцеве населення не перешкоджати підрядникам, а в разі виникнення сумнівів стосовно дій осіб у воєнний час, - просити показати посвідчення.

Після того, як підготовчі заходи будуть виконані, реконструкцію лінії буде включено в інвестпрограму 2025-го року. Відповідно до програми, лінію переведуть з напруги 35 кВ на 110 кВ, після чого її пропускна здатність збільшиться. Це дозволить частково перекрити дефіцит потужності та виконати заявки споживачів на її збільшення.

Проведення підготовчих робіт і безпосередня реконструкція – необхідний крок, щоб забезпечити карпатський регіон надійним електропостачанням та уникнути можливих аварійних ситуацій.