Logo mob
Особистий кабінет

04.08.2021

Обірваний провід - небезпека для життя.

АТ "Прикарпаттяобленерго" нагадує як діяти при виявленні обірваного проводу

Часті грози та вітри можуть стати причиною обривів на проводіх ліній електропередачі. Обірваний провід - небезпека для життя.

Тож, нагадуємо вам як діяти при виявленні обірваного проводу:
1. Не панікуйте. Не кидайтеся бігти із зони ураження. Озирніться по сторонах, спокійно оцініть ситуацію. (Оцініть ситуацію)

2. Відрахуйте 8 м від точки, в якій провід торкається землі. 8 м - радіус зони ураження. Візуально відстань аналогічна довжині рейсового автобуса.

3. Виходити із небезпечної зони потрібно правильно: не можна бігти чи піднімати високо ноги. Потрібно переміщувати ступні ніг по землі, не відриваючи одну від одної, так званим «гусячим кроком».

4. Намагайтеся не втрачати рівновагу, не збільшуйте ширину кроку, не торкайтеся землі рукою, не спирайтеся на сторонні предмети, не торкайтеся інших людей.
5. Попередьте перехожих про небезпеку. Організуйте охорону місця пошкодження і дочекатися прибуття аварійної бригади енергетиків
6. У жодному разі не намагайтеся самостійно відновити електропостачання своїх домоволодінь при виявлених пошкодженнях. Роботу з відновлення електромереж повинні виконувати тільки фахівці.

7. Негайно повідомте про обірваний дріт за єдиним телефоном служби порятунку - 112 або за телефоном (0342) 59-65-07 (цілодобово).

Також обов’язково зателефонуйте до кол-центру АТ «Прикарпаттяобленерго» - 0 800 59-40-20 (безкоштовно, цілодобово)

Якщо є потерпілі, викличте швидку допомогу за телефоном – 103

Обірваний провід - небезпека для життя.
Обірваний провід - небезпека для життя.