Logo mob
Особистий кабінет

12 Жовтня 2023, 16:30

Хочете встановити електроопалення – спочатку перевірте договірну потужність

Якщо ви хочете встановити для обігріву житла електрокотел (або інші електронагрівальні пристрої – керамічні панелі, підігрів підлоги, конвектори), для початку необхідно з’ясувати свою договірну потужність. У випадку, коли котел забиратиме всю квоту споживання, а на інші електроприлади потужності не залишиться, будуть спрацьовувати захисні пристрої, що вимикатимуть все електропостачання житла.

Дізнатися свою договірну потужність можна у проєктній документації відповідно до якої відбувалося приєднання до електромереж, або в договорі на розподіл електроенергії. Після цього можна приступити до вибору електрокотла. Найкращим рішенням буде порадитися з продавцями систем теплопостачання або з майстрами. Вони підберуть котел потрібної потужності відповідно до площі вашого помешкання, висоти стель, якості утеплень перекриття та інших характеристик.

Якщо встановлення електрокотла спричинює дефіцит потужності та, як наслідок, перебої зі світлом, необхідно подати заявку на збільшення потужності. Власникам квартир у багатоповерхових будинків потрібно з цим питанням звернутися до балансоутримувача, а господарям приватних будинків – написати відповідну заяву в Центрі обслуговування клієнтів за адресою: вул. Надрічна, 4Б.

Термін виконання робіт із збільшення потужності для встановлення електроопалення залежить від вимог технічних умов, може коливатися від місяця до трьох, а при необхідності реконструкції/заміни силового обладнання - більше. Для економії коштів можна використовувати котел разом з багатотарифним лічильником, що передбачає режими обліку спожитої електроенергії «день» і «ніч» (вартість спожитих кіловат у нічний час нижча на 50%). 

Зберігайте цю інформацію та поширюйте її для своїх близьких!