Logo mob
Особистий кабінет

10.05.2018

АТ «Прикарпаттяобленерго» традиційно підтримає «Свято ковалів-2018»

Уже вшістнадцяте енергетики виступлять партнерами фестивалю ковальського мистецтва «Свято ковалів». Тема XVI фестивалю ковалів – «Мої Птахи». Ковалі з усього світу в Івано-Франківську спільно працюватимуть над проектом впродовж 11-13 травня

З кожним роком «Свято ковалів» набирає обертів та стає дедалі популярнішим. Щороку у ньому беруть участь ковалі більше, ніж з 15 країн. Це і провідні майстри ковальського ремесла, художники та скульптори по металу, ковалі з міжнародним визнанням, і обдарована молодь. Адже головною метою фестивалю, окрім популяризації ремесла, є виявлення молодих талантів та залучення їх до ковальського руху.
Особливістю цьогорічного фестивалю стане нова мистецька локація - Палац Потоцьких, де впродовж 12-13 травня під відкритим небом стоятиме експозиція кращих кованих робіт за 15 років фестивалю, програма від ініціативи «Франківськ, який треба берегти», що представить івано-франківцям фотопроекти «Архітектура. Музика. Балет» та «Внутрішній світ Франківська». Також транслюватимуться фільми про «Свято Ковалів», «Моє місто. 100 років на екрані», «Франківський медіа-арт». Крім того, на дітей там чекатиме майстер-клас «Собака Потоцького», а дорослих - Vj-шоу «Нічне Кування», видовищне ковальське, аудіо-візуальний перформанс (мапінг, dj).
Головне ж дійство традиційно відбуватиметься на площі Бастіону, де пройде демонстрація ковальської праці, виготовлення ковалями елементів для спільної композиції на тему «Мої Птахи», пленери «Позитив», «Вертикаль», «Студентська майстерня», акція школи академічного мистецтва «Скульптура, натура, метал», майстер-класи, ярмарок.
Ще однією родзинкою цьогорічного фестивалю буде спеціально створений мобільний додаток «Свято ковалів AR» – розважально-пізнавальна гра-квест, програма з доповненої реальності, яку попередньо потрібно завантажити на телефон. Цією програмою треба буде сканувати спеціальні орнаментальні візерунки, сховані біля найбільших кованих об’єктів та на футболках організаторів. Зісканувавши, на екрані свого мобільного можна буде спостерігати анімацію – колоритного персонажа, що виконує певну ковальську роботу. Ті, хто буде найспритнішим і в числі перших знайде усі орнаменти, отримають призи від організаторів.
Організатори заходу запевняють, що буде масштабно. Протягом фестивалю кожен, хто на нього завітає, знайде для себе позитивні моменти і обов’язково зарядиться бадьорою енергетикою від ковалів. Сприятиме цьому щорічна підтримка генеральних партнерів ковальського фесту – АТ «Прикарпаттяобленерго», «Фінансової компанії «Декра».
«Свято ковалів» - унікальна платформа для обміну досвідом, обміну ідеями, баченнями, натхненням, – розповідає Олександр Бубен, Голова Правління компанії. – Приємно бути свідком появи на вулицях рідного міста нових кованих скульптур, як символів та доказів встановлення стійкий міжнародних контактів, нової міцної дружби і усвідомлювати, що ти долучився до створення чогось настільки важливого».
Урочисте відкриття «Свята ковалів» розпочнеться 11 травня о 12:00. Детальніше дізнатися про захід можна на сайті www.svjatokovaliv.com.ua