Logo mob
Особистий кабінет

24.07.2018

Три медичні заклади області можуть залишитись без світла уже сьогодні

Медичні заклади Коломийського та Косівського районів вкотре заборгували енергетикам за спожиту електроенергію. Станом на 24 липня сукупна заборгованість, через яку заклади можуть залишитись без електропостачання, становить 650 805 грн.

Під загрозою вимкнення електропостачання одразу три медичні заклади: Коломийська центральна районна лікарня, що заборгувала 526 647 грн., Косівська центральна районна лікарня, борг якої становить 98 284 грн. та Івано-Франківський госпіталь ветеранів війни, що не сплатив 25 874 грн.

Проблема з розрахунками за електроенергію цих споживачів не є новою. Протягом останніх місяців медичні установи цих районів систематично боргують за світло, постійно проводять розрахунки із значним запізненням, постійно порушують умови договору про постачання електричної енергії щодо вчасності проведення розрахунків за електричну енергію.

Енергетики з розумінням ставилися до труднощів пов’язаних з фінансуванням бюджетних установ, брали до участі численні гарантійні листи та відтерміновували оплату. Але на сьогодні не виконані жодні попередні гарантійні зобов’язання і тому компанія змушена вдатися до вимушених дій та припинити електропостачання адміністративних та допоміжних приміщень медичних установ області уже сьогодні.

 В компанії сподіваються, що споживачі виконають свої зобов’язання та обіцянки і у повному обсязі розрахуються з боргами. Як тільки оплата надійде, електропостачання об’єктів відновиться.