Logo mob
Особистий кабінет

16.10.2018

Прикарпатські енергетики дотримали слово.

​​​​​​​Як і обіцяли, 14 жовтня, на Покрови, на Косівщині бригади енергопостачальника АТ «Прикарпаттяобленерго» завершили ряд робіт з задля покращення якісного та стабільного енергопостачання у селах району.

Роботи проводились на виконання протоколу зустрічі керівництва АТ «Прикарпаттяобленерго» з громадами Косівщини, яка відбулась 13 вересня. Загалом за обумовлений місяць у селах Яблунів, Космач, Люча, Акрешори, Вижній Березів, Баня Березів, Середній Березів, Лючки, Текуча замінили 266 опор, провели поточний ремонт 47 трансформаторних підстанцій із заміною запобіжників, ізоляторів, автоматів, прочистили майже 4  кілометри трас ліній електропередач на ділянках, які не належать мешканцям та направили на погодження в сільську раду с. Березова  проектну документацію будівництва розвантажувальної підстанції 10/0,4 кВ. Оскільки силами однієї філії виконати такі масштабні роботи неможливо, на допомогу трьом косівським бригадам відрядили ще три з філії «Північна», «Тлумацький РЕМ» та «Городенківський «РЕМ», і разом вони впорались  із завданням не порушивши терміни виконання. «Раніше у цьому регіоні аварійні вимкнення електропостачання ставались мало не щодня. На лінії електропередач впливали погодні умови, найменший вітер та сирість, – розповідає директор філії АТ «Косівський РЕМ» Сергій Бортейчук. – Завдяки проведеним роботам надійність електропостачання суттєво покращилась. Після реконструкцій аварійних вимкнень не було взагалі».

Для того, щоб мешканці сіл мали змогу безпечно виконати чистки трас на приватних ділянках  АТ «Прикарпаттяобленерго» проводило вимкнення 118 повітряних ліній загальною довжиною 234,179 км. Енергопостачальна компанія щоденно за допомогою текстових повідомлень інформувала мешканців регіону про час і період вимкнення ліній та закликала долучатись до чистки трас.  Проте, місцеві жителі провели чистку трас тільки на 8 лініях загальною довжиною 19,103 км, що недостатньо для уникнення вимкнень ПЛ через падіння гілок дерев в осінньо-зимовий період.

Енергетики мають надію, що косівчани все таки виконають взяті на себе зобов’язання та  ініціюють чистку траси ліній електропередач до настання зими.