Logo mob
Особистий кабінет

31.05.2019

Енергетики бажають школярам електробезпечних канікул!

В АТ «Прикарпаттяобленерго» традиційно тривають Дні електробезпеки. В рамках акції компанія випустила новий ролик про те, як поводитись поруч з електрообладнанням, щоб літні канікули були для дітей безпечними.

 

У відеоролику про  правила електробезпеки розповідали діти – юні помічники енергетиків, діти працівників обленерго, вчили безпечно гратись м’ячем та повітряним змієм, рибалити та гуляти. Відео можна переглянути на сторінці обленерго у Facebook або на сторінці енергетиків у YouTube. «Щороку ми намагаємось знайти простий та доступний спосіб донести  до школярів правила поводження біля електрообладнання, - ділиться заступник начальника служби охорони праці компанії Тетяна Данилишин, волонтер електробезпеки. – Намагаємось пояснити, що безпечно, а що  - ні, у інтерактивній формі, в формі вікторин та загадок, казок та мультиків. В цьому році ми вирішили, що ніхто не зможе переконати дітей дотримуватись правил краще, ніж самі діти. Ролик показуватимуть у літніх таборах та під час екскурсій підприємством, адже прості правила, висвітлені у сюжеті, здатні зберегти життя та здоров’я нашим дітям».
 

Популяризація дитячої електробезпеки – один із ключових напрямків соціальної відповідальності АТ «Прикарпаттяобленерго». Із завершенням навчального року енергетики  традиційно запрошують вчителів разом з учнями під час літніх шкільних таборів на підприємство на Дні електробезпеки. Завдяки цій програмі у школярів є унікальна можливість познайомитись з роботою енергетиків, відвідати музей історії електрифікації Прикарпаття, у невимушеній атмосфері пригадати правила електробезпеки вдома та поблизу енергетичного обладнання. Окрім цього, енергетики-волонтери щороку відвідують 10 дитячих оздоровчих таборів Івано-Франківщини, де в формі квест-гри вчать із школярами ази. Після зустрічі із енергетиками, у дітей залишаються вікторини з електробезпеки та гра «Безпечна електроенергія», які допомагають закріпити пройдений матеріал або пригадати якесь із правил у будь-який момент.


Шановні батьки! На дворі – літо, пора довгоочікуваних літніх канікул. Ваші діти заслужили теплих сонячних днів, радісних подій і нових вражень. Безтурботні літні канікули дітей – справа спільна. Відпускаючи дітей на прогулянку, поясніть їм, чому електрообладнання – це небезпечно. Переконайтесь, що ваші діти знають основні правила електробезпеки:
1. Рибалити під лініями не можна, оскільки закидання вудки під проводами може спричинити коротке замикання і призвести до ураження людини електричним струмом.

2. Не можна направляти струмінь води на проводи ліній електропередач, що знаходяться під напругою, оскільки вода є провідником струму, і такі дії призведуть до ураження.

3. Не можна залізати на дерево та зривати плоди з дерев, що ростуть під електропроводами, особливо з допомогою металевих предметів, оскільки між гілками може ховатись обірваний провід, який передає струм.

4. Не можна обрізати чи обламувати гілки на таких деревах, адже можна випадково зачепити та обірвати провід.

5. Не можна кидати будь-які предмети на електропроводи, вони можуть обірватись і, впавши на землю, уразити струмом.

6. Заборонено розпалювати багаття безпосередньо під електропроводами. Вогонь пошкоджує провід, роблячи його крихким, і збільшує ризик обривів.

7. Ні в якому разі не можна наближатись до обірваного проводу (мінімальна відстань наближення - 8 м).

8.  Не можна залазити на опори ліній електропередач чи дахи будівель, до яких підведені лінії електропередач. Під лініями електропередач не можна запускати повітряного змія, оскільки порив вітру легко заплутує його в проводах, і дитині закортить дістати іграшку з ліній електропередач.

9. Заборонено проникати на територію підстанцій із трансформаторами з будь яких причин. Не можна гратись близько біля огорожі підстанції, адже лише енергетики знають, як влаштоване електрообладнання і звідки чекати небезпеки.