Logo mob
Особистий кабінет

27.06.2019

В АТ «Прикарпаттяобленерго» відзначили корпоративний день донора

Вчора, 26 червня, в АТ «Прикарпаттяобленерго» відбувся традиційний Корпоративний день донора крові. Напередодні періоду літніх відпусток 35 працівників компанії зробили свій внесок у порятунок важкохворих, які потребують негайного вливання крові. Здавати кров цьогоріч вирушили до Івано-Франківської обласної станції переливання крові, що на вул. С. Бандери, 23.

35 учасників, близько 17 літрів цільної крові та окремих її компонентів вже другий рік поспіль енергетики Прикарпаття підтримують традицію проведення корпоративного дня донора крові. Цьогоріч до благодійної акції долучилося одразу три з половиною десятка учасників, серед яких працівники центрального офісу АТ «Прикарпаттяобленерго» та представники філій компанії, зокрема з Долини, Галича та Богородчан. Щороку енергетики долають десятки і сотні кілометрів, щоб стати частиною масштабного дійства та внести свою лепту у добру справу. А от ті, хто не мав цього дня можливості приїхати до Івано-Франківська, долучилися до акції дистанційно, відвідавши районні лікарні, де і здійснили процедуру забору крові. Серед них косівські, коломийські та верховинські енергетики.

Більшість учасників донорського руху з числа працівників підприємства – досвідчені донори, які здають кров що два місяці, як того вимагають медики. Але щороку число донорів поповнюють ініціативні новачки, які із задоволенням та за підтримки колег і друзів роблять відповідальний у житті крок. У цьому році наймолодшій учасниці виповнилося лише 19, а найстаршому – 56 років. Якщо перша здобувала унікальний досвід вперше, то чоловік з багатим життєвим та донорським досвідом – за крок до статусу Почесного донора України.

«Зазвичай про донорство крові, – пояснює засновник та організатор корпоративного донорського руху Оксана Барилів, – згадують лише раз у рік, а саме у Всесвітній день донора, 14 червня. У такі дні сплеск активності відвідувачів станції переливання крові просто зашкалює, щоб вже наступного дня знову спасти. Наша мета – говорити про донорство, тоді коли воно начебто втрачає свою актуальність в інформаційному просторі. Насправді ж проблематика недостатньої кількості донорів актуальна завжди – впродовж усього року, а особливо у час літніх відпусток, коли постійні донори вирушають на відпочинок, а в період підвищеної активності зростає кількість нещасних випадків, які потребують уругентного вливання донацій крові».

Традиційно символом донорської акції АТ «Прикарпаттяобленерго» стало серце – у цей день воно супроводжувало енергетиків усюди, починаючи від пам’ятних подяк та подарункових браслетів з девізом заходу, завершуючи повітряними кульками, червоного і білого кольору, які символізують донора та людину, яка потребує вливання крові.

Без подарунків не залишився жоден – навіть медпрацівники. За плідну співпрацю, розуміння та підтримку енергетики презентували кулер для води, якого так не вистачало в оновленому після капітального ремонту приміщенні операційної, де здійснюють забір крові, та відпочинкових кімнат для донорів.

           

 

донор