Logo mob
Особистий кабінет

23.06.2020

Енергетики продовжують боротьбу з наслідками негоди!

Як попереджали синоптики, протягом вчорашньої доби, 22 червня, над Івано-Франківщиною не вщухали сильні дощі та грози, що спричинили аварійні вимкнення електропостачання.  Станом на 10:00 год. повністю знеструмленими залишаються 19 населених пунктів, 23 – частково.

 

Найбільше негода зачепила Богородчанський, Верховинський, Долинський, Калуський, Косівський, Надвірнянський та Рожнятівський райони. Більшість вимкнень залишились ще з вчорашньої доби: сильні дощі практично не припинялись, створюючи нові аварійні ситуації, ускладнюючи ремонтні роботи та роблячи їх небезпечними. Серед причин вимкнень – затоплення підстанцій, пошкодження електроустаткування водою, падіння опор. У гірських регіонах через дощі відсутній доступ до електрообладнання, що значно уповільнює роботу бригад.

Сьогодні вранці погодні умови стабілізувались. Енергетикам вдалось виявити більшість пошкоджень і приступити до їх ремонту. За сприятливих погодних умов електропостачання планують відновити до вечора.

Проте синоптики знову попереджають про небезпеку – град, грози, посилення шквалистого вітру до 17-22 м/с, формування дощового паводку на 1,5 -2.0 м над рівнем поточного, в горах можливе утворення селевих потоків. Якщо прогнози синоптиків справдяться, відновлювальні ремонтні роботи можуть затягнутись. Також можливі нові вимкнення. Енергетики просять з розумінням ставитися до ситуації, спричиненої негодою, та не перенавантажувати телефонні лінії кол-центру. Під час масових знеструмлень лінії кол-центру, як правило, зайняті, у черзі на з’єднання з оператором очікує близько 30 споживачів, що намагаються з’ясувати, коли відновиться електропостачання. А це ускладнює додзвін для тих, хто хоче повідомити про обірваний провід чи аварію. В компанії просять вибачення за незручності, спричинені аварійними вимкненнями та просять набратись терпіння – спеціалісти уже працюють, щоб відновити електропостачання. За станом вимкнень можна слідкувати на офіційному сайті компанії http://www.oe.if.ua/, вибравши на карті вимкнень свій регіон.