Logo mob
Особистий кабінет

23.06.2020

Енергетики продовжують боротьбу з вимкненнями, спричиненими сильним дощем

Станом на 17:00 годину 17 населених пункті повністю знеструмлені, 29 залишаються без електропостачання частково. Негода наробила біди в усіх районах області, але найскладніша ситуація в горах.

«Як правило, з такою кількістю вимкнень бригади  справляються за кілька годин, але паводки, які спричинили грози ускладнюють доступ до робіт, – каже заступник технічного директора АТ «Прикарпаттяобленерго»  Олег Тарантюк. – Особливо відчутно це у Верховинському районі, де дощі підмили опори і вони повалились, а подекуди - затопили підстанції. Дороги розмиті і затоплені, тому дістатись до місця поломки – дуже проблематично. Схожа ситуація  в Яремчанській зоні. В решті районів ситуація стабільніша, бригади працюють над пошуком поломок і ліквідацією знеструмлень».
Зараз робити пронози про точну годину відновлення електропостачання рано, адже синоптики попереджають про дощі, грози та сильний вітер протягом усієї ночі та завтрашнього дня. Також, очікується підйом води  в Дністрі на ділянці від Галича до Заліщиків на 2,0 – 3,0 метри, тому не виключено, що стануться нові аварійні ситуації, а ліквідація поточних стане складнішою.

Також фахівці компанії просять жителів не намагатися самостійно відновити електропостачання, не наближатися до ліній електропередач, обходити повалені опори, обірвані провода, не підходити до електрообладнання, адже це дуже небезпечно, зважаючи, що вода є провідником струму.

Енергетики просять з розумінням ставитися до ситуації, спричиненої негодою, та не перенавантажувати телефонні лінії кол-центру. Під час масових знеструмлень лінії кол-центру, як правило, зайняті, у черзі на з’єднання з оператором очікує близько 30 споживачів, що намагаються з’ясувати, коли відновиться електропостачання. А це ускладнює додзвін для тих, хто хоче повідомити про обірваний провід чи аварію. В компанії просять вибачення за незручності, спричинені аварійними вимкненнями та набратись терпіння – спеціалісти працюють, щоб відновити електропостачання. 

За станом вимкнень можна слідкувати на офіційному сайті компанії http://www.oe.if.ua/, вибравши на карті вимкнень свій регіон. 

Бережіть себе! Виходьте в негоду з дому лише за необхідності!