Logo mob
Особистий кабінет

17.08.2020

В небі з’явилась зірка з іменем «Прикарпаттяобленерго»

З нагоди свого 90-го Дня народження, яке відзначається 16 серпня,  АТ «Прикарпаттяобленерго» отримало несподіваний подарунок від партнера – на честь компанії назвали зірку.

Під час урочистостей до дня компанії, керівництву обленерго вручили сертифікат ГО «Асторономічний союз», який підтверджує, що один із космічних об’єктів в сузір’ї Лева з 16 серпня 2020 року носитиме ім’я Prykarpattiaoblenerho. Разом із сертифікатом, енергетики отримали карту сузір’я Лева, яка допоможе знайти зорю в нічному небі. У хмарні ночі за зіркою можна  спостерігати онлайн за допомогою програмного забезпечення Google Earth. Для цього потрібно встановити програму на комп’ютер чи мобільний телефон, в програмі натиснути на кнопку у вигляді планети Сатурн, з випадаючого списку обрати «Небо». Після цього в пошуковому рядку через кому ввести координати зірки (11:14:32.5,+5:59:34.0)  і натиснути «Пошук». Далі, в залежності від швидкості вашого підключення до Інтернету, завантажується зоря, яку можна приблизити, віддалити чи розвернути.

Енергетики щиро дякують партнерам за  неочікуваний подарунок, та вірять, що зірка Prykarpattiaoblenerho принесе компанії удачу та розквіт.