Logo mob
Особистий кабінет

31.08.2020

Важлива інформація для споживачів

У зв’язку зі специфікою розподілу електроенергії в Івано-Франківську в нічний час у місті відбуваються короткочасні перемикання світла споживачів АТ «Прикарпаттяобленерго» з лінії на лінію. Спеціалісти енергопідприємства дали відповіді на найбільш часті запитання.

Останнім часом на різних порталах мережі Інтернет споживачі просять пояснити, чим зумовлені нетривалі вимкнення світла у нічну пору, зокрема в проміжку з першої години ночі по п’яту ранку. З тими ж питаннями клієнти звертаються до спеціалістів АТ «Прикарпаттяобленерго».

У компанії пояснюють, що таке короткочасне вимкнення світла в цей час може означати оперативне перемикання на іншу лінію для зміни схеми електропостачання споживачів. Такі заходи обленерго проводить для ліквідації дефектів та здійснення планових робіт. Завдяки цим заходам суттєво мінімізується загроза аварійних вимкнень, покращується якість електропостачання.

«Це звичайні короткочасні перемикання на лінії, щоб розвантажити її,  – розповідає заступник технічного директора компанії Олег Тарантюк. – Як правило, вони тривають до 3 хвилин і ніяк не впливають на роботу електроприладів. Тому, переживання щодо виведення електричних приладів домашнього вжитку з ладу через нетривалі вимкнення не мають жодних підстав. До того ж, оперативні перемикання проводять вночі, тоді, коли орієнтовно це не мало б створити додаткових  незручностей для населення та підприємств».

Якщо ж вимкнення стаються в інший час, або якщо тривають довше ніж кілька хвилин, енергетики радять звертатися  в кол-центрі компанії –  0 800 50 40 20, (0342) 59 40 20 (цілодобово), або у Центри обслуговування населення, які працюють  при кожній філії підприємства.