в черзі 0
Меню

18.09.2020

Будівництво розвантажувальної підстанції на Валах на фінішній прямій

Сьогодні, 18 вересня, завершились монтажні роботи на розвантажувальній підстанції  10/0,4 кВ та реконструкція кабельних ліній електропередачі в сквері на Валах у Івано-Франківську. Зараз енергетики відновлюють благоустрій на території підстанції та вулицях, де прокладались кабельні лінії. 


«На сьогодні монтажні роботи всередині підстанції повністю завершені і підстанція готова до роботи, – каже заступник головного інженера з питань централізованого ремонту філії «Центральна» Остап Старик. – Кабельні лінії уже прокладені. Залишилось встановити розподільчі щитки на фасадах будинків, і тоді, 24 вересня, ми розпочнемо перезаживлювати будинки на вулицях Валовій, Грушевського, Шпитальна та Шопена. Просимо мешканців цих вулиць ставитись з розумінням до короткострокових планових вимкнень, пов’язаних із підключенням до нової підстанції, адже користь і зручність від цього перепідключення відчують в першу чергу вони. Про тимчасові вимкнення їх попередять завчасно, щоб мешканці були готові до відсутності світла».
Уже сьогодні енергетики активно працюють над відновленням благоустрою у сквері та на вулицях Грушевського та Валовій, де прокладались кабельні лінії. Усі місця розкопок засипані та вирівняні, триває процес відновлення тротуарної бруківки. У найближчі дні у сквері та на вулицях не залишиться й сліду від проведених робіт.
Нагадаємо, що минулого тижня розпочалось будівництво розвантажувальної підстанції, яка дозволить розвантажити існуючі мережі, дасть змогу покращити електропостачання та зменшити ймовірність аварійних вимкнень електричної енергії споживачам, а також дозволить збільшити резервну потужність і виконати нові приєднання, що дасть поштовх розвитку бізнесу в середмісті. Для прокладення кабельних ліній від підстанції до житлових будинків довелось провести розкопки частини вулиць Валової та Грушевського.
До слова, як тільки до підстанції підключать усі заплановані будинки, над розписом її фасаду розпочнуть працювати подружжя художників-муралістів Марта та Юрій Пітчуки. Зараз макети майбутнього вигляду арт-підстанції знаходяться на етапі погодження, але можна не сумніватись, що у сквері на Валах з’явиться новий мистецький об’єкт, популярна фотозона для гостей та мешканців Івано-Франківська. 

Контакти