Logo mob
Особистий кабінет

29.09.2020

АТ «Прикарпаттяобленерго» прокладає нові кабельні лінії у центрі Івано-Франківська

У центральній частині Івано-Франківська, зокрема на вулицях Індустріальній, Ольги Бессараб, , Шухевичів, Степана Бандери і аж до вулиці Сахарова, тривають земляні роботи для прокладення кабельних ліній 10кВ. АТ «Прикарпаттяобленерго» прокладає нові кабельні лінії на заміну тим, які повністю вичерпали свій комутаційний та експлуатаційний ресурс.

 

Схема лінії розпочинається від підстанції на території АТ «Прикарпаттяобленерго», а далі розгалужується: одне розгалуження веде до району стометрівки, а інше -  до вулиці Сахарова. Загалом, в рамках цих земельних робіт, замінять 6 кабельних ліній, сумарною довжиною в 4,5 кілометри кабелю. Щоб мінімізувати кількість розкопок, незручностей для пішоходів та автомобілів, зберегти благоустрій міста, схеми прокладення лінії були розроблені таким чином, щоб в одній розкопані траншеї безпечно прокладались 2-3 кабелі.

«Керівництвом АТ «Прикарпаттяобленерго» прийнято рішення замінити старі кабелі на повністю нові та сучасні,  оскільки це  дозволить зменшити ризик аварійних вимкнень мешканців, розвантажить центральну частину міста і в перспективі забезпечить резервне живлення для усього середмістя, - каже заступник головного інженера філії АТ «Центральна» Остап Старик. – Наразі виконано приблизно 50% робіт з прокладення лінії. Роботи ускладнюються наявністю підземних комунікацій, враховуючи які доводиться міняти траси прокладання кабелів, але за сприятливих погодних умов, до кінця жовтня всі роботи будуть завершені».

 Будівельні роботи проводить підрядна організація «Альфа Енерго Груп», які після завершення розкопок подбають також про повне відновлення благоустрою розкопаних ділянок, вирівняють тротуарне покриття та відновлять тротуарну бруківку.

АТ «Прикарпаттяобленерго» просить вибачення за тимчасові незручності, спричинені проведенням заміни кабельних ліній та з розумінням ставитись до затримок у проведенні розкопок та відновленні благоустрою, причиною яких є ускладнення погодних умов. Енергетики та представники підрядної організації докладуть максимум зусиль, щоб якнайшвидше завершити будівництво.