Logo mob
Особистий кабінет

26.10.2020

Аварійні вимкнення призвели до тимчасових знеструмлень на Прикарпатті

За минулу добу, 25 жовтня, в Івано-Франківській області зафіксовано 8 вимкнень електропостачання. Причина знеструмлення – аварійні вимкнення, які в основному спричинили пошкодження в абонентських мережах. З-посеред іншого виявлено втручання в роботу енергообладнання невстановленими особами. Зокрема, в с. Космач на Косівщині невідомі вимкнули головний рубильник трансформаторної підстанції, яка ще й забезпечувала електропостачання задіяних у виборчих процесах об’єктів.

В результаті вищеперечислених причин, впродовж 25 жовтня тимчасово без світла залишилися мешканці сіл Слобідка і Сороки Городенківського району,  Слобода-Рівненська на Косівщині, Яворів і Космач на Косівщині та Сівка Войнилівська і Новиця в Калуському районі. На місцях працювали виїзні оперативно-ремонтні бригади, які здійснили обстеження ліній елекропередач, в лічені хвилини ліквідували виявлені дефекти та забезпечили належний стан енергообладнання для безперебійного електропостачання.

Станом на 11:00, 26 жовтня, через аварійні вимкнення повністю знеструмлено села Гуменів, Зелений Яр та Негівці на Калущині, а також частково – села Голинь, Тужилів, Новиця і  Довгий Войнилів в Калуському районі та село Лолин в Долинському. Причини аварій на лініях електропередач встановлюються, а фахівці АТ «Прикарпаттяобленрго» працюють в посиленому режимі, щоб якнайшвидше повернути світло в оселі прикарпатців.