Logo mob
Особистий кабінет

11.11.2020

Енергетики продовжують реконструкцію електромереж у гірських районах

Ще один проект Інвестиційної програми АТ «Прикарпаттяобленерго» на 2020 рік – на фінішній прямій. Прикарпатські енергетики завершили роботи з заміни кабелів підземної кабельної лінії у м. Яремче.

 

В рамках проекту, у центральній частині м. Яремче провели заміну трьох кабельних ділянок підземної лінії електропередачі. «Кабелі, які ми замінили, були прокладені ще в 80-их роках і давно вичерпали свій комутаційний ресурс, – пояснює ситуацію начальник Яремчанської служби експлуатації електромереж Руслан Григорчук. – Окрім побутових споживачів, від цієї лінії живляться також багато готельних комплексів курортного містечка. Старі мережі не витримували навантаження та часто виходили з ладу – десятки споживачів щомісяця скаржились на неякісну напругу та перебої в електропостачанні. Та і проводити ремонтні роботи кабельної лінії значно складніше, адже вона знаходиться під землею і виявлення місця пошкодження забирало багато часу. Саме тому було прийнято рішення замінити три кабельні ділянки новими сучасними кабелями. Звісно, у зв’язку із браком коштів, замінили ми небагато,  понад кілометр, де ситуація була найпроблемнішою . Сподіваємось, що із введенням стимулюючих тарифів фінансування на реконструкцію гірських електромереж збільшиться і ми зможемо привести до вимог нормативів більше мереж, але і зараз поступово намагаємось зробити все, що в наших силах, щоб яремчанці мали якісне електропостачання».

Три нові кабельні ділянки виконані сучасним кабелем з ізоляцією із зшитого поліетилену, який має більшу пропускну здатність значно стійкіший до низьких чи високих температурних режимів та вологи, характерних для карпатських регіонів області.

За словами енергетиків, заміна кабелів забезпечить надійність та якість електропостачання мешканцям середмістя, знизить ризик аварійних вимкнень та час їх ліквідації.  Зараз ремонтні роботи повністю завершені і енергетики приступили до відновлення благоустрою тротуарного та дорожнього покриття, де доводилось проводити розкопки для заміни кабелю. До кінця цього тижня в центральній частині Яремчі не залишиться й сліду проведення розкопок.