Logo mob
Особистий кабінет

10.02.2021

Об’єкти калуського КП «Водотеплосервіс» під загрозою знеструмлення через борги

ПК «Водотеплосервіс» м. Калуш заборгувало більше мільйона гривень за розподіл електричної енергії та перетоки реактивної енергії.  11 лютого 2021 року АТ «Прикарпаттяобленерго» буде змушене припинити електропостачання  комунальному підприємству.

 

АТ «Прикарпаттяобленерго» занепокоєне станом розрахунків за послугу розподілу електричної енергії комунальним підприємством «Водотеплосервіс» м. Калуш. Підприємство не сплачує кошти за електроенергію і його борг збільшується.
У січні АТ «Прикарпаттяобленерго» листом проінформувало адміністрацію підприємства та органи місцевого самоврядування Калуської ОТГ про стан розрахунків ключових споживачів м. Калуша за послуги з розподілу електричної енергії з попередженням про можливе знеструмлення об’єктів через заборгованість.
На адресу АТ «Прикарпаттяобленерго» надійшов гарантійний лист від КП «Водотеплосервіс»  із проханням  відтермінувати вимкнення та з гарантією оплати за послугу з розподілу електричної енергії та перетоки реактивної енергії  до 10.02.2021. 
На жаль, відтермінування не дали результату, АТ «Прикарпаттяобленерго» не отримало кошти за послугу з розподілу електричної енергії та перетоки реактивної енергії. Керівництво АТ «Прикарпаттяобленерго» веде переговори із керівництвом Калуської ОТГ про оплату за надані послуги. Але якщо домовленості не буде досягнуто, 11.02.2021 розподіл електричної енергії на об'єкти КП «Водотеплосервіс» буде припинено у відповідності та на виконання вимог підпункту 3 пункту 11.5.2 Кодексу Систем Розподілу, затвердженого Постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг від  14.03.2018 №310 із змінами і доповненнями внесеними постановою 24.06.2020 №1209.
Обов’язок оператора системи розподілу АТ «Прикарпаттяобленерго» — здійснювати розподіл електричної енергії, а обов’язок клієнтів — своєчасно оплатити ці послуги. Це передбачено Законом України «Про ринок електричної енергії» та Правилами роздрібного ринку електроенергії. Неоплата або ж невчасна оплата цих послуг підприємствами загрожують ефективному функціонуванню обленерго та можливості надавати якісні послуги розподілу електричної енергії мешканцям та підприємствам області. Тому, керівництво АТ «Прикарпаттяобленерго» вкотре звертається до уповноважених осіб КП «Водотеплосервіс» з проханням усунути заборгованість.