Logo mob
Особистий кабінет

26.02.2021

КП «Водотеплосервіс» сьогодні не вимикатимуть

Заплановане на 26 лютого знеструмлення об’єктів КП «Водотеплосервіс» відтермінували до 16 березня. АТ «Прикарпаттяобленерго» та комунальне підприємство вкотре погодило графік ліквідації заборгованості за спожиту електроенергію.

 

На адресу АТ «Прикарпаттяобленерго» надійшов черговий гарантійний лист від адміністрації калуського комунального підприємства «Водотеплосервіс», яким уповноважені особи просять не проводити знеструмлення підприємства та зобов’язуються погасити заборгованість за спожиту у грудні 2020 року та січні 2021 року електроенергії. Адміністрація КП «Водотеплосервіс» пояснює виникнення боргу тим, що клієнти підприємства не сплатили за отримані послуги понад 31 мільйон гривень, а це унеможливлює здійснення своєчасних розрахунків за розподіл електроенергії. Комунальне підприємство очікує фінансової допомоги від Калуської міської ради та планує ліквідувати борг до 16 березня.

Зважаючи на складний фінансовий стан підприємства, а також на те, що знеструмлення ПК «Водотеплосервіс» призведе до непередбачуваних наслідків техногенного характеру, так як підприємство не в змозі буде забезпечити місто Калуш (підприємства, організації, установи, втому числі, зокрема, лікарні, поліклініки, дошкільні дитячі заклади та школи, житлові будинки тощо) послугами з постачання питної води і водовідведення, АТ «Прикарпаттяобленерго» пішло на зустріч підприємству та погодило новий графік виплат по заборгованості.

 

Проте, якщо зобов’язання не будуть виконані, 16 березня 2021 року розподіл електричної енергії на об'єкти КП «Водотеплосервіс» буде припинено у відповідності та на виконання вимог підпункту 3 пункту 11.5.2 Кодексу Систем Розподілу, затвердженого Постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг від  14.03.2018 №310 із змінами і доповненнями внесеними постановою 24.06.2020 №1209.