Logo mob
Особистий кабінет

11.03.2021

Звернення до кандидатів у депутати виборчого округу №87

28 березня 2021 року у Яремчі, Надвірнянському районі, частині Богородчанського та Коломийського районів (виборчий округ №87)  відбудуться довибори до Верховної ради України. Передвиборча агітація кандидатів в народні депутати зайшла в активну фазу. Природньо, що більшість кандидатів кинулись розміщувати свої «агітки» на дверцятах трансформаторних підстанцій та на опорах ліній електропередачі, адже це є одним із найдешевших та, при тому, найефективніших форм привернення уваги виборців. Звісно, і після виборів ніхто із представників політичних сил не зніматиме рекламу із опор – робити це доведеться енергетикам. АТ «Прикарпаттяобленерго» звертається до представників політичних сил та кандидатів із нагадуванням: самовільне розміщення політичної реклами без укладення договору є незаконним.

 

Відповідно до Закону України «Про рекламу», зовнішня реклама на територіях, будинках та спорудах розміщується за згодою їх власників або уповноважених ними органів. Тому, для того, щоб розмістити рекламу на опору, потрібно укласти договір із власником електроустановки – АТ «Прикарпаттяобленерго». Вся інформація щодо вимог, яким повинна відповідати інформація, вимоги щодо місць на опорі, де можна розмістити матеріал, форма договору розміщена у вільному доступі на сайті обленерго у вкладці «Меню» - «Додаткові послуги» - «Реклама на опорах» або за посиланням https://oe.if.ua/uk/outdoor_ads. Щоб укласти договір, потрібно зв’язатися із фахівцем з розміщення реклами за номером телефону (0342) 59-45-04.

 Не зважаючи на те, що це не перші вибори, а вся необхідна інформація є у вільному доступі,  більшість із кандидатів не поспішає укладати договори про розміщення реклами на опорах. Виникає питання, чи може виборець довіряти кандидатам, які уже під час агітації нехтують законодавством та розміщують «агітки» без дозволу.

Зважаючи на це, обленерго складатиме акти про самовільне розміщення політичної реклами на опорах, а реклама кандидатів підлягатиме утилізації, так і не потрапивши в поле зору виборця. На вимогу законодавства, енергетики звітуватимуть  про укладення договорів із кандидатами чи політичними силами Громадській мережі «ОПОРА», що слідкує за законністю проведення виборів та передвиборчої агітації.

У зв’язку з цим,  енергетики сподіваються, що кандидати, які ще не встигли укласти договір з обленерго на розміщення реклами на опорах, виконають вимоги законодавства та укладуть його якнайшвидше або свідомо познімають передвиборчу агітацію з електроустаткування, адже, великі зміни, яких чекають прикарпатці, починаються із себе.

 

 

вибори