Logo mob
Особистий кабінет

22.03.2021

Агітаційна реклама з порушеннями від кандидата в депутати

За даними компанії двоє кандидатів у депутати до Верховної ради України по 87 окрузі розмістили агітаційну рекламу на опорах ліній електропередачі. Лише один із них – законно.

 

28 березня 2021 року у Яремчі, Надвірнянському районі, частині Богородчанського та Коломийського районів (виборчий округ №87)  відбудуться довибори до Верховної ради України. Опори ліній електропередачі населених пунктів виборчого округу густо вкриті агітаційними матеріалами, здебільшого розміщеними без дозволу. Оскільки, як правило, у переддень «дня тиші» очищувати опори від реклами доводиться енергетикам, а не кандидатам, які про свій  обов’язок «забувають», АТ «Прикарпаттяобленерго» неодноразово зверталося до політичних партій та їх представників з вимогою укласти договір про розміщення реклами на опорах.

 

Станом на сьогодні, фахівцями філій компанії виявлено два кандидати, реклама яких розміщена на опорах.   АТ «Прикарпаттяобленерго» уклало тільки один договір з кандидатом в депутати до Верховної Ради від виборчого округу №87 - Шевченком Олександром Леонідовичем на розміщення інформаційного матеріалу, у якому зокрема кандидат  зобов’язується здійснювати очистку опор від власної реклами за два дні перед днем виборів.

Інший кандидат в депутати до Верховної Ради від одномандатного виборчого  округ №87, Ноняк Михайло  Васильович,  розмістив свої  агітаційні матеріали на опорах ліній електропередач – самовільно, без погодження. Після виявлення самовільного розміщення інформаційного матеріалу, наша компанія звернулася листом № 50011264/52 від 16.03.2021 до  Михайла  Васильовича, з проханням очистити самовільно розміщені інформаційні матеріали або  впорядкувати договірні відносини.  Відповіді на своє звернення обленерго на даний час не отримало. Виникає запитання чи варто довіряти кандидату у депутати до Верховної ради України, до законодавчого органу влади, який нехтує вимогами закону ще на етапі виборів.

 

Відповідно до Закону України «Про рекламу», зовнішня реклама на територіях, будинках та спорудах розміщується за згодою їх власників або уповноважених ними органів. Тому, для того, щоб розмістити рекламу на опору, потрібно укласти договір із власником електроустановки – АТ «Прикарпаттяобленерго». Вся інформація щодо вимог, яким повинна відповідати інформація, вимоги щодо місць на опорі, де можна розмістити матеріал, форма договору розміщена у вільному доступі на сайті обленерго у вкладці «Меню» - «Додаткові послуги» - «Реклама на опорах» або за посиланням https://oe.if.ua/uk/outdoor_ads за номером телефону (0342) 59-45-04.

Посилаючись на чинне законодавство України, АТ «Прикарпаттяобленерго» звертається до п. Ноняка Михайла із вимогою звернутися до представника компанії за номером телефону (0342) 59-45-04 та укласти договір про розміщення реклами, беручи на себе обов’язок очистити опори від реклами у відповідні строки.

вибори