Logo mob
Особистий кабінет

12.06.2021

Прикарпатські енергетики здали 35 літрів крові та її компонентів

18 червня в АТ «Прикарпаттяобленерго» відбувся п’ятий корпоративний День донора. Донорами крові та її компонентів стало понад 70 енергетиків із усієї області. Традиційний День донора енергетиків для багатьох  працівників цьогоріч став новою сімейною традицією – кров здавали цілими родинами.

 

Енергетики здавали кров у стінах КНП «Прикарпатського обласного центр служби крові» на вул. Бандери, 23. Девізом цьогорічного благодійного заходу став вираз «Світло янгола в тобі - енергія життя в мені», який символізує безкорисливу турботу про хворих, що потребують донорської крові. До благодійної акції долучилася рекордна кількість учасників – понад 70 енергетиків з Косова, Верховини, Долини, Галича, Богородчан, Калуша, а також працівники центрального офісу та Івано-Франківської СЕЕМ. Попри велику кількість досвідчених донорів, вперше до такого роду благодійності долучилися близько 20 новачків. «Щороку донорів у нас у компанії стає все більше, до акції долучаються нові колеги, які врешті стають постійними учасниками, – ділиться організаторка корпоративного Дня донора Оксана Барилів. – У цьому році кров здавало багато сімейних пар, колеги залучали своїх чоловіків та дружин, приходили навіть із дітьми – теж майбутніми донорами крові. Ми можемо говорити про те, що стереотипи нарешті  подолано: люди більше не бояться здавати кров через ймовірні зараження чи погане самопочуття, адже точно знають, що діляться кров’ю в стерильних умовах та під пильним наглядом медперсоналу».

Традиційно символом донорської акції «Прикарпаттяобленерго» стало серце – у цей день воно супроводжувало енергетиків усюди, починаючи від пам’ятних подяк та завершуючи повітряними кульками червоного і білого кольору, які символізують донора та людину, яка потребує вливання крові.

«Наша компанія багата на славні традиції і усі вони починаються з цікавої ідеї, яка знаходить підтримку однодумців і втілюється у життя людьми з активною життєвою позицією, – розповідає учасниця донорського руху Людмила Онуфрейчук, диспетчерка кол-центру обленерго. – Минулого року ми з чоловіком здавали кров, в цьому році – проходили процедуру плазмаферезу. Наступного року візьмемо участь у донорському русі знову, бо знаємо, що робимо добру справу без усяких ризиків та зусиль».