Logo mob
Особистий кабінет

30.06.2021

Долинський водоканал уже завтра знеструмлять за борги

1 липня 2021 року  АТ «Прикарпаттяобленерго» буде змушене припинити електропостачання КП «Водоканал»  Долинської міської  ради через заборгованість у майже 880 тис. гривень за розподіл електроенергії та перетоки реактивної енергії.

АТ «Прикарпаттяобленерго» занепокоєне станом розрахунків за послугу розподілу електричної енергії Долинським волоканалом. З квітня 2021 року підприємство не здійснило жодного платежу, тому борг підприємства тягнеться ще з березня.

Станом на 30 червня 2021 року комунальне підприємство боргує за розподіл електроенергії понад 876  тисяч гривень.

У травні АТ «Прикарпаттяобленерго» листом проінформувало адміністрацію підприємства та органи місцевого самоврядування про критичний стан розрахунків з попередженням про можливе знеструмлення, щоб заборгованість за надані послуги не росла.

На адресу АТ «Прикарпаттяобленерго» неодноразово надходили гарантійні лист від адміністрації Долинського водоканалу  із проханням  відтермінувати вимкнення та з гарантією оплати за послугу з розподілу електричної енергії та перетоки реактивної енергії, проте жодних коштів в оплату заборгованості не надійшло, підприємство не виконало зобов’язання щодо погашення заборгованості та не дотримується запропонованого обленерго графіку розрахунків.

Обов’язок оператора системи розподілу АТ «Прикарпаттяобленерго» — здійснювати розподіл електричної енергії, а обов’язок клієнтів — своєчасно оплатити ці послуги. Це передбачено Законом України «Про ринок електричної енергії» та Правилами роздрібного ринку електроенергії. Неоплата або ж невчасна оплата цих послуг підприємствами загрожують ефективному функціонуванню обленерго та можливості надавати якісні послуги розподілу електричної енергії мешканцям та підприємствам області.

У зв’язку із тим, що жодні відтермінування та перемовини не дають результатів, а ріст боргу Долинського водоканалу збільшується, АТ «Прикарпаттяобленерго» вимушене вдатися до вимкнення електропостачання підприємства.  1 липня 2021 в проміжку між 2021 між 08:30 та 17:00 електропостачання підприємству буде припинено.

Керівництво АТ «Прикарпаттяобленерго» вкотре звертається до уповноважених осіб КП «Водоканал» Долинської міської ради та до керівників м. Долина  з проханням погасити заборгованість, а в разі непогашення боргу - здійснити заходи із запобігання шкідливим наслідкам відповідно до програми безпечного відключення електроживлення під час припинення розподілу електричної енергії з метою недопущення надзвичайних ситуацій техногенного характеру. Припинення розподілу електричної енергії буде здійснено у відповідності та на виконання вимог підпункту 2 пункту 7.5 Правил роздрібного ринку електричної енергії, затверджених Постановою НКРЕКП від 14.03.2018 № 312  та підпункту 2 пункту 11.5.2 Кодексу Систем Розподілу, затвердженого Постановою НКРЕКП від 14.03.2018 №310.