Logo mob
Особистий кабінет

12.07.2021

Дорогу спецтранспорту АТ «Прикарпаттяобленерго»!

В оперативно-виїзної бригади філії АТ «Центральна» з’явився спеціально маркований автомобіль  з проблисковим маячком синього кольору та сиреною. Спецтранспорт використовуватимуть для оперативного доступу до місць аварійних вимкнень у м. Івано-Франківськ.

 

Право використовувати такий автомобіль гарантований енергетикам українським законодавством для того, щоб бригади могли якомога швидше безперешкодно дістатись до місця, де трапилась аварія на лініях електропередачі. «Автомобіль із спеціальним маркуванням і проблисковим маячком необхідний нам у зв’язку із збільшенням транспортних засобів та заторів на дорогах Івано-Франківська, - розповідає Остап Старик, заступник головного інженера філії «Центральна». – Звичайні машини, звісно, ніхто не пропустить, навіть на аварійні ситуації. Траплялись випадки, коли необхідно було терміново знеструмити будівлю під час пожежі, а наші бригади не могли дістатися місця події через затори на дорогах. Також, коли в центральній частині, де зосереджені більшість офісів приватного, комунального та державного секторів, стаються вимкнення,  не працюють світлофори, а перехрестя не регулюються,  і на шлях до місць аварій йде дуже багато часу, адже ніхто не «дасть перевагу в русі». Інша справа спецтранспорт, на синій маячок якого є обов’язок відреагувати і пропустити».

Із цих міркувань в компанії прийняли рішення переобладнати службовий автомобіль Renault Dokker 2017 року випуску, який за технічними характеристиками ідеально підходить для маневренного водіння в місті, у відповідності до Державних стандартів України. «Автомобіль перефарбували у жовтий колір (за винятком дверей, вони – червоні) із нанесенням червоних контрастувальних смуг з спеціальним білим шрифтом відповідного розміру з надписом «Аварійна електромереж», - розповідає Андрій Солоджук, інженер із обліку транспортних засобів обленерго. - На авто також є номер «1», який означає, що цей спецавтомобіль є першим із двох, які планують у майбутньому. Ми оснастили авто, згідно із нормами, проблисковим маячком синього кольору, рацією для зв’язку із диспетчерською службою обленерго, особливим гудком та голосовим зв’язком для привернення уваги інших водіїв. В середині машина оснащена надійно зафіксованим та закритим ящиком для інструментів оперативно-виїзної бригади. Це перший спецавтомобіль енергетиків в Україні».

Енергетики отримали усі необхідні дозволи та ліцензії для експлуатації спеціального транспортного засобу, і в найближчі дні автомобіль перейде в управління  оперативно-виїзної бригади філії АТ «Центральна». Адміністрація компанії звертається до водіїв Івано-Франківська з проханням давати дорогу автомобілю із особливими відмітками у випадку аварій, про що сповіщатиме проблисковий маячок, адже пропустивши цей автомобіль водії допоможуть пришвидшити ліквідацію аварійних вимкнень або не допустити небезпечних ситуації.

До слова, це не єдиний автомобіль, що поповнив автопарк оперативно-виїзних бригад. На початку 2021 року бригади гірських регіонів області отримали позашляховики із кращою прохідною здатністю. П’ять автомобілів Mitsubishi L200 були передані у Надвірнянську, Яремчанську, Верховинську, Косівську, Долинську служби експлуатації електричних мереж АТ «Прикарпаттяобленерго».

Дорогу спецтранспорту АТ «Прикарпаттяобленерго»!
Дорогу спецтранспорту АТ «Прикарпаттяобленерго»!
Дорогу спецтранспорту АТ «Прикарпаттяобленерго»!
Дорогу спецтранспорту АТ «Прикарпаттяобленерго»!
Дорогу спецтранспорту АТ «Прикарпаттяобленерго»!
Дорогу спецтранспорту АТ «Прикарпаттяобленерго»!