Logo mob
Особистий кабінет

02.08.2021

Прикарпатським енергетикам вдалось вдвічі скоротити кількість аварійних знеструмлень

Станом на 16:30 2 серпня повністю без електропостачання залишаються 9 населених пунктів області: Бистрець, Дземброня, Зелене, Шибене, Новоселиця, Болохів, Завадка, Кулинка, Вороненко. Частково без електропостачання залишається Вигода, Княжолука, Довпотів, Пняки, Збора, Голинь, Калуш, Студінка, Вістова, Бабин Середній, Бабин, Підпечари, Добротів, Ворохта, Паляниця та Яблуниця.  Окрім того, в усіх районах області є чимало поодиноких вимкнень в мережі 0,4 кВ.

 

На місцях аварій працюють бригади енергетиків, які роблять усе можливе, щоб світло повернулось у кожну домівку до кінця світлового дня.

Найскладніша ситуація з вимкненнями на Калущині та у гірських регіонах області, де характер ландшафту та грунту утруднюють як пошуки поломок, так і їх ремонт. Окрім того,  погодні умови не стабілізувалися - синоптики попереджають про нові ускладнення погодних умов на вечір та ніч 2 серпня. Прогнозують значний дощ, град, зливу та посилення вітру до 20 м/с, що може ускладнити ліквідацію аварійних знеструмлень для бригад, а також спричинити нові аварійні ситуації.

 АТ «Прикарпаттяобленерго» просить з розумінням поставитись до вимкнень у зв’язку із складними погодними умовами.  Оскільки вимкнення зачепили багато районів, телефонні лінії кол-центру компанії можуть бути перенавантажені. Дізнатись про стан вимкнення можна на офіційному сайті компанії https://oe.if.ua, вибравши свій регіон на карті вимкнень. Зберігайте спокій та бережіть себе! У негоду тримайтеся осторонь ліній електропредачі та підстанцій, у жодному разі не намагайтесь ліквідувати аварійну ситуацію самостійно! Це небезпечно для Вашого життя.

У випадку виявлення обірваного проводу, пошкодженої підстанції тощо – телефонуйте у кол-центр обленерго або у приватні повідомлення офіційної сторінки обленерго у Фейсбук: https://www.facebook.com/oe.if.ua