Logo mob
Особистий кабінет

16.08.2021

«Прикарпаттяобленерго» відзначає 91 річницю

Щороку 16 серпня родина прикарпатських енергетиків відзначає День компанії.

 

Відлік історії підприємства розпочався 16 серпня 1930 року, коли перша міська електростанція видала  промисловий струм. Кожне десятиліття має свої особливості, свої знаменні події, цікаві факти.

За всіма цими фактами стоять люди, творці історії і та носії сьогодення. Коли запрацювала електростанція в її штаті було70 штатних працівників. Сьогодні на підпрємстві працює близько 3000 працівників. Для когось робота у «Прикарпаттяобленерго» це перший запис у трудовій книзі, а для когось це єдиний запис за весь трудовий стаж.

Запуск міської електростанції дав містові змогу стрімко розвиватися. Вже на кіінець 50-х років – Станіславська електростанція забезпечує електроенергією усе місто. За 90 років відбулося багато змін, але місія першої міської електростанції та її наступниці – нашої компанії «Прикарпаттяобленерго» залишається незмінною – нести світло в кожну оселю. Якщо на кінець 50-х років електричні вогні сяяли у кожному будинку нашого міста, то 1970 рік оголошено роком завершення електрифікації області. У 1961 році створено Львівську та Закарпатську енергосистеми, до якої першою з нашої області підключили Станіславську електростанцію. На той період область отримувала від енергосистеми близько 20% електроенергії. Сьогодні 60% електроенергії  до суб’єктів господарювання області надходить з об’єднаної енергетичної системи, і близько 40% з Бурштинського острова. «Прикарпаттяобленерго» постачає електроенергію 500 стам тисячам клієнтів. За надійним та безперебійним постачання електроенергії звичайно стоїть кваліфікований персонал. Компанія вже 9 десятиліть є частиною громади для якої працює і пишається цим партнерством.