Logo mob
Особистий кабінет

06.10.2021

Національний день дівчат технологіях: можливість побачити світ технологій “зсередини”

На честь Міжнародного дня дівчат CSR Ukraine, експертна організація Центр “Розвиток КСВ”, її ініціатива Дівчата STEM та UNFPA, Фонд ООН у галузі народонаселення організують Національний день дівчат у технологіях, що відбудеться 11 жовтня 2021 року. АТ "Прикарпаттяобленерго" стане однією із компаній, які розкриють можливості кар'єри технічного напрямку для дівчат.

 

Технологічні сфери є одними із найбільш провідних та інноваційних, однак частка дівчат і жінок у ній все ще залишається низькою. Згідно останніх даних Держстату на початок 2020/21 навчального року лише близько 10% дівчат навчалися на інженерних спеціальностях, а на спеціальностях галузі інформаційних технологій - близько 17%. Тож, щоб збільшити кількість дівчат у сферах STEM, у 2018 році було засновано Національний день дівчат у технологіях.

11 жовтня технологічні компанії з усіх регіонів України фізично або віртуально відкриють свої двері дівчатам віком 14-22 роки з Філіалів “Дівчата STEM” - навчальних закладів відповідних регіонів. На учасниць екскурсій очікує знайомство з фахівчинями зі STEM сфер, розповіді про роботу в технологічних компаніях “зсередини”, нові знання про технології, а також круті сувеніри від компаній для активних учасниць. Цього дня АТ "Прикарпаттяобленерго" відвідають представниці філій проєкту #дівчатаSTEM в Івано-Франківську:

Наукового містечка "Нова Енергія" (студентки з Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу) та

Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника (старшокласниці Ліцею імені Шухевича)

А у другій половині дня для всіх бажаючих відбудеться фінальна онлайн конференція, під час якої представниці Міністерства цифрової трансформації України, а також провідних технологічних компаній поділяться своїми секретами успіху у сфері технологій та дадуть цінні поради дівчатам.

 

Національний день дівчат у технологіях — день, коли дівчата з усієї України відвідують технологічні компанії, щоб познайомитися з особливостями їх діяльності та дізнатися, як дівчата і жінки можуть побудувати свою кар’єру у сферах технологій.

Реєстрація на фінальну онлайн конференцію до 10 жовтняhttps://forms.gle/853F7ZwFCSFRqaMEA

Національний день дівчат технологіях: можливість побачити світ технологій “зсередини”
Національний день дівчат технологіях: можливість побачити світ технологій “зсередини”