Logo mob
Особистий кабінет

06.10.2021

Увага! Сильний вітер може стати причиною аварійних знеструмлень!

На території Івано-Франківщини панує сильний поривистий вітер – за інформацією синоптиків пориви сягають 30 м/с. Шквалистий вітер може спричинити аварійні знеструмлення на території усієї області. Прикарпатські енергетики готові до оперативної ліквідації аварійних ситуацій.

 

 Станом на 14:30  повністю без електропостачання залишаються 3 населених пункти області:
села   Корнів та Вербівці Городенківщини, с. Тарасівка на Тлумаччині. Частково без електропостачання окремі вулиці 7 населених пунктів Вікняни, Кутище, Одаїв, Олеша, Тлумач (Тлумаччина), Єзупіль (Тисмениччина), Вільхівці (Городенківщина). Також у мережах 0,4 кВ зафіксовані поодинокі вимкнення. Перелік населених пунктів та вулиці – у графічному зображенні.

Найпоширенішими причинами аварійних ситуацій є обриви на лініях через падіння гілок та дерев на проводи ліній електропередачі, а також падіння опор. На місцях аварій працюють бригади енергетиків, які роблять усе можливе, щоб світло повернулось у кожну домівку до кінця світлового дня, але вітер посилюється, що може ускладнити ліквідацію аварійних знеструмлень для бригад, а також спричинити нові аварійні ситуації. АТ «Прикарпаттяобленерго» просить з розумінням поставитись до вимкнень у зв’язку із складними погодними умовами. Бригади забезпечені усім необхідним і посилено працюють над відновленням електропостачання.  Оскільки вимкнення можуть зачепити багато районів, телефонні лінії кол-центру компанії можуть бути перенавантажені. Дізнатись про стан вимкнення можна на офіційному сайті компанії https://oe.if.ua, вибравши свій регіон на карті вимкнень. Зберігайте спокій та бережіть себе! У негоду тримайтеся осторонь ліній електропередачі та підстанцій, у жодному разі не намагайтесь ліквідувати аварійну ситуацію самостійно! Це небезпечно для Вашого життя.

У випадку виявлення обірваного проводу, пошкодженої підстанції тощо – телефонуйте у кол-центр обленерго або у приватні повідомлення офіційної сторінки обленерго у Фейсбук: https://www.facebook.com/oe.if.ua

Увага! Сильний вітер може стати причиною аварійних знеструмлень!
Увага! Сильний вітер може стати причиною аварійних знеструмлень!