Logo mob
Особистий кабінет

08.10.2021

В Україні скасовано заборону на відключення населення за борги за комунальні послуги

20 серпня набрав чинності Закон України, який скасував заборону на вимкнення побутових споживачів через заборгованість. Відтепер споживачів, що мають борги за воду, газ, тепло чи світло  відключатимуть від постачання. На Івано-Франківщині вже відбулися перші вимкнення після відміни мораторію.

В Україні скасовано заборону на відключення населення за борги за комунальні послуги

20 серпня набрав чинності Закон України, який скасував заборону на вимкнення побутових споживачів через заборгованість. Відтепер споживачів, що мають борги за воду, газ, тепло чи світло  відключатимуть від постачання.
На Івано-Франківщині вже відбулися перші вимкнення після відміни мораторію.

Постачальник електроенергії населенню області ТОВ «Прикарпатенерготрейд»,  звернувся до обленерго, мережами якого електроенергія потрапляє в домівки, з вимогою про вимкнення боржників, які систематично ігнорують свою заборгованість. Станом на кінець вересня населення області заборгувало постачальнику за спожиту електроенергію близько 40 мільйонів гривень.

Однак, уникнути вимкнення  цілком можливо. Для цього необхідно  оплатити суму боргу та повідомити про це постачальника, ТОВ «Прикарпатенерготрейд»,  надіславши скан- чи фотокопію квитанції про оплату на вайбер, телеграм або на електронну пошту Центру облсуговування клієнтів. Всі контакти на cайті постачальника електроенергії – www.pret.com.ua

Щоб відновити подачу комунальних послуг у разі відключення, побутовим споживачам крім погашення заборгованості доведеться також сплатити послугу повторного підключення. 

Тому краще своєчасно оплачувати за комунальні послуги.  Дізнатися про стан розрахунків завжди можна у свого постачальника, так само як і компромісно вирішити питання заборгованості без вимкнення.