Logo mob
Особистий кабінет

02.11.2021

З еко-волонтерами та еко-партнерами – до школи

Сьогодні, 2 листопада, стартували тематичні заняття у початковій школі № 26 в рамках освітнього проєкту «Зелена ТУСА». Дві організації – екологічна ініціатива «Сорт Смарт» SortSmart та енергетична компанія "Прикарпаттяобленерго" на базі одного навчального закладу розпочали еко-проєкт «Зелена ТУСА». Адже можна, як і раніше, необдумано викидати безліч предметів у сміття, а можна побачити, що є «Твоя Усвідомлена Сортувальна Альтернатива», і навіть у зовсім юному віці долучитися до збереження довкілля!

Вже перші три уроки вівторка стали сюрпризом як для учнів, так і для організаторів проєкту – еко-партнерів та еко-волонтерів. Діти не очікували такої цікавої розмови про те, що є сміттям насправді. Дорослі ж були здивовані як обізнаністю 4-класників з проблематикою, так і готовністю 1-класників давати виважені поради, як поширити серед мешканців практику роздільного збору вторинної сировини.

В ході заняття діти правильно розуміють потребу розумного поводження з відходами та охоче знайомляться із правилами їх сортування. За допомогою ігор та практичних завдань перевіряють свої нові знання та відтепер будуть використовувати їх постійно. Адже у кожен клас волонтери приходять із підписаними коробками для паперу, тетрапаку та пластику, а в школі вже встановлено відповідні великі контейнери. Відтепер енергетики оплачуватимуть послуги «Сорт Смарт» з забору відходів з навчального закладу.

«Зелена ТУСА» продовжиться цього тижня презентаціями програми в інших класах. А з наступного тижня у школі відкриється гурток «Зелена ТУСА», зустрічі якого по п’ятницях о 14:00 проводитиме координаторка «Сорт Смарт» Мар’яна Галич з допомогою працівників АТ «Прикарпаттяобленерго».  В планах дитячої еко-тусівки вивчення та вирішення актуальних проблем збереження довкілля в рідному місті, багато цікавих зустрічей та пізнавальних екскурсій.

Нагадаємо, освітній проєкт "Зелена ТУСА" став продовженням проєкту "Зелений офіс", що реалізовується в центральному офісі "Прикарпаттяобленерго" та охоплює, зокрема, роздільний збір різних видів відходів.