Logo mob
Особистий кабінет

19.11.2021

Хочете приєднатись до електромереж? Зробіть це онлайн!

На сайті АТ «Прикарпаттяобленерго» працює сервіс  «Персональний кабінет з приєднання», за допомогою якого подати заявку на підключення до електромереж обленерго або змінити технічні умови можна дистанційно.


Щоб зайти у сервіс, спершу потрібно буде зареєструватись за допомогою чинної електронної пошти та паролю. Вводити актуальну адресу важливо, оскільки саме на неї замовнику приходитимуть відповіді від системи і операторів. Після реєстрації сервіс буде готовим до використання.
Перед тим, як  розпочати замовляти послуги, необхідно звернути увагу на два моменти:
1)    Документи потрібно буде попередньо підписати цифровим ключем. 
2)    Потрібно підготувати сканкопії документів:
-    копія документа, що підтверджує право власності чи користування цим об'єктом, або копія витягу з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, або, за відсутності об'єкта, копія документа, що підтверджує право власності чи користування земельною ділянкою, або копія витягу з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно. У разі відсутності кадастрового номера у свідоцтві про право власності на земельну ділянку - викопіювання з топографо-геодезичного плану або плану забудови території із зазначенням місця розташування земельної ділянки;
-    копія ситуаційного плану та копія викопіювання з топографо-геодезичного плану в масштабі 1:2000 (1:1000, 1:500 або 1:200) із зазначенням місця розташування об'єкта (об'єктів) замовника, земельної ділянки замовника або прогнозної точки приєднання (для об'єктів, що приєднуються до електричних мереж уперше);
-    копія паспорта або належним чином оформлена довіреність чи інший документ на право укладати та підписувати договір про приєднання, а також подання та отримання документів;
-    ТЕО (за наявності).
У разі приєднання фотоелектричної станції, що розташована на об'єкті архітектури (дах, фасад), необхідно підготувати сканкопії наступних документів:
-    копія документа, що підтверджує право власності чи користування об'єктом архітектури або право власності чи користування частиною об'єкта архітектури (дах, фасад);
-    копія ситуаційного плану із зазначенням прогнозної точки приєднання;
-    лист погодження від власника об'єкта архітектури, на якому буде здійснено будівництво та експлуатація фотоелектричної станції, щодо надання дозволу на улаштування точки приєднання на межі земельної ділянки власника об'єкта архітектури, на якому буде розташована відповідна фотоелектрична станція.

При спробі зайти в Персональний кабінет та замовити послугу, замовник буде бачити текстове нагадування про цифровий підпис та необхідні документи. Якщо обидві умови враховані, слід натиснути кнопку «Створити заявку» і перейти до її заповнення. У заявці потрібно буде вказати :
- філію, на території діяльності якої розміщена споруда, яку клієнт хоче приєднати до мереж
- тип об’єкта (будинок чи квартира тощо)
- причину заявки ( нове це приєднання чи зміна технічних умов)
- адресу об’єкта
- кадастровий номер ділянки (якщо він є)
- режим роботи електроустановки
- бажану напругу, кількість фаз.
- величину прогнозованої потужності приєднання.
Після заповнення заявки  необхідно завантажити підписані цифровим ключем документи у відповідні комірки. Для цього навпроти кожної назви потрібно натиснути «+».
Після завантаження на електронну адресу прийде повідомлення про успішність реєстрації заявки, і вона буде вважатися поданою. Фахівець компанії протягом 2 днів перевірятиме чи наданий клієнтом пакет документів є повним та правильним. Про результати перевірки буде повідомлено поштовим зв’язком.
Далі процедура приєднання йде за традиційно процедурою, описаною у розділі «Приєднання» на офіційному сайті компанії (https://oe.if.ua/uk/connections/how_to): клієнт отримує технічні умови приєднання та рахунки для оплати послуги. Оскільки з 1 червня 2021 року вступили в дію спрощені правила процедури, то моментом укладення договору та прийняття усіх його умов буде вважатись момент оплати послуги приєднання, а не підписання договору сторонами, як це було раніше. Публічний договір опублікований на сайті і з ним можна ознайомитися у будь-який момент.
Більше інформації про умови послуги можна знайти на сайті АТ «Прикарпаттяобленерго» у розділі «Приєднання» https://oe.if.ua/uk/connections/how_to.