Logo mob
Особистий кабінет

17.02.2022

Прикарпатські енергетики ліквідовують вимкнення через сильний вітер

Станом на 09:00 повністю без електропостачання 6 населених пунктів області: с. Похівка на Богородчанщині; с. Новий Мартинів, с.Тенетники в Галицькому напрямку; с. Підбереж на Долинщині; с. Степанівка на Калущині; с. Закерничне на Рожнятівщині.  Частково знеструмлені вулиці  ще 15 міст і сіл.  Також зафіксовані вимкнення у мережах 0,4 кВ, перелік яких можна побачити на зображенні нижче. Телефонні лінії кол-центру перенавантажені кількістю дзвінків.

 

Найпоширенішими причинами аварійних ситуацій є обриви на лініях через падіння гілок та дерев на проводи ліній електропередачі та обриви проводів через сильний вітер. На місцях аварій працюють бригади енергетиків, які роблять усе можливе, щоб світло повернулось у кожну домівку до кінця світлового дня, але синоптики прогнозують посилення складних погодних умов. Обіцяють пориви вітру до 35 с/м, що може суттєво уповільнити ліквідацію аварійних знеструмлень для бригад, а також спричинити нові аварійні ситуації.

АТ «Прикарпаттяобленерго» просить з розумінням поставитись до вимкнень у зв’язку зі складними погодними умовами. Бригади забезпечені усім необхідним і посилено працюють над відновленням електропостачання.  Оскільки аварії зафіксовані і в високовольтних мережах, і вимкнення зачепили усю область, телефонні лінії кол-центру компанії перенавантажені дзвінками. Дізнатись про стан вимкнення можна на офіційному сайті компанії https://oe.if.ua, вибравши свій регіон на карті вимкнень або ж у чат-боті обленерго у Viber за посиланням: https://cutt.ly/hRArBD0. Зберігайте спокій та бережіть себе! У негоду тримайтеся осторонь ліній електропередачі та підстанцій, у жодному разі не намагайтесь ліквідувати аварійну ситуацію самостійно! Це небезпечно для Вашого життя.

У випадку виявлення обірваного проводу, пошкодженої підстанції тощо – телефонуйте у кол-центр обленерго або пишіть у приватні повідомлення офіційної сторінки обленерго у Фейсбук: https://www.facebook.com/oe.if.ua
 

Філія

Перелік населених пунктів, які відключені

 

1

Богородчанський РЕМ

Іваниківка, Горохолин Ліс, Горохолина, Гринівка, Дзвиняч, Жураки, Забережжя, Монастирчани, Нивочин, Похівка, Старуня, Яблунька.

 

2

Верховинський РЕМ

Ільці, Верховина, Красник.

 

3

Галицький РЕМ

Вигівка, Дем'янів, Новий Мартинів, Старий Мартинів, Тенетники.

 

4

Долинський РЕМ

Белеїв, Велика Тур'я, Вишків, Долина, Кальна, Княжолука, Кропивник (Вигодська ОТГ), Лолин, Мала Тур'я, Надіїв, Новий Мізунь, Новичка, Новошин, Оболоння, Поляниця, Раків, Рахиня, Слобода-Долинська, Солуків, Старий Мізунь, Тростянець, Тяпче, Шевченкове, Яворів, Якубів.

 

5

Калуський РЕМ

Завадка, Збора, Кропивник (Калуська ОТГ), Мостище, Негівці, Степанівка.

 

6

Коломийський МРЕМ

Верхній Вербіж, Нижній Вербіж.

 

7

Коломийський РЕМ

Мала Кам'янка.

 

8

Косівський РЕМ

Акрешори, Баня-Березів, Вижній Березів, Космач, Косів, Кути, Люча, Лючки, Нижній Березів, Середній Березів, Снідавка, Старі Кути, Текуча, Чорні Ослави, Яблунів.

 

9

Лисецький РЕМ

Лисець, Старі Кривотули.

 

10

Надвірнянський РЕМ

Бистриця, Битків, Волосів, Зелена, Красна, Лоєва, Лісна Тарновиця, Мозолівка, Надвірна, Пасічна, Перерісль, Пнів, Стримба.

 

11

Рожнятівський РЕМ

Верхній Струтинь, Грабів, Дуба, Закерничне, Красне, Креховичі, Лецівка, Лоп'янка, Небилів, Нижній Струтинь, Осмолода, Перегінське, Рожнятів, Ріпне, Сваричів, Сливки, Слобода-Рівнянська, Спас.

 

12

Яремчанський РЕМ

Делятин, Микуличин, Поляниця, Татарів, Чорні Ослави, Яремче.