Logo mob
Особистий кабінет

22.05.2022

Сильний вітер став причиною аварійних знеструмлень на Прикарпатті

Через пориви вітру, що подекуди перевищують 20 м/с,  без електопостачання станом на 10:00 вулиці двох населених пунктів на Калущині та Рогатинщині.  Також, на території всієї Івано-Франківської області зафіксовані поодинокі знеструмлення у мережах 0.4 кВ. Найбільше таких знеструмлень на Калущині та Косівщині.

 

Основними причинами аварійних вимкнень електропостачання є падіння опор та обриви через падіння на лінії електропередачі гілок та дерев.

На місцях аварій працюють бригади енергетиків, які роблять усе можливе, щоб світло повернулось у кожну домівку до кінця світлового дня. У мережах, де це можливо, клієнтів перезаживляють від інших ліній. Але синоптики прогнозують збереження складних погодних умов до кінця доби, що може уповільнити ліквідацію аварійних знеструмлень для бригад, а також спричинити нові аварійні ситуації.

АТ «Прикарпаттяобленерго» просить з розумінням поставитись до вимкнень у зв’язку зі складними погодними умовами. Бригади забезпечені усім необхідним і посилено працюють над відновленням електропостачання.  Оскільки вимкнення можуть зачепити багато районів, телефонні лінії кол-центру компанії можуть бути перенавантажені. Дізнатись про стан вимкнень можна у чат-боті обленерго у Viber за посиланням: https://cutt.ly/hRArBD0. Зберігайте спокій та бережіть себе! У негоду тримайтеся осторонь ліній електропередачі та підстанцій, у жодному разі не намагайтесь ліквідувати аварійну ситуацію самостійно! Це небезпечно для Вашого життя!