Logo mob
Особистий кабінет

30.05.2022

Через 3 роки 60% фізичних споживачів буде подавати покази дистанційно

З 30 травня по 3 червня триває новий період подачі показів лічильника споживачем за спожиту електроенергію. Щомісяця, додається до 1,5 тисячі нових споживачів, хто обирає дистанційні сервіси для подачі показів лічильника. Фахівці обленерго  прогнозують, що через три роки до 60% фізичних споживачів електроенергії області перейде на дистанційні сервіси для комунікування з енергорозподільчею компанією.

 

Наразі популярністю у побутових споживачів серед дистанційних сервісів користується Viber-бот – через нього минулого місяця передано 50% показів лічильника. На другому місці – персональний кабінет, ним скористалося 30% споживачів. Та 20 % клієнтів подало покази через кол-центр.

«Дистанційні сервіси – це незалежність споживача побутових послуг, - розмірковує Віктор Гораль, заступник технічного директора з обліку е/е. – Ця технічна можливість не обмежує людину ні у часі, ні у просторі. Де б ти не був – ти зможеш оплатити за послуги, замовити послугу чи проаналізувати свою історію споживача».

До прикладу, споживачі обленерго, які зареєстровані у VIBER-боті компанії можуть через цей сервіс подати покази лічильника, оплатити за спожиту електроенергію, дізнатися про причину вимкнення електроенергії або самостійно зареєструвати свою заявку на відновлення електропостачання.

Зручними є також нагадування про початок та закінчення періоду подачі електроенергії. Також у сервісах є доступний архів подачі показів, можливість додати кілька особових рахунків, переглянути історію поданих показників.

Для того, щоб почати користуватись Viber-ботом  достатньо просканувати телефоном qr-код, який є на сайті обленерго в розділі «Подати показник» або перейти за посиланням: bit.ly/fb3_viberbot_proe.  Далі, користуючись підказками меню, потрібно розпочати процес реєстрації, який забере кілька хвилин.