Logo mob
Особистий кабінет

14.07.2022

Третій одноденний заробіток енергетиків – на рушниці-антидрони

Третій місяць триває ініціатива АТ «Прикарпаттяобленерго» з перерахунку частини доходів на користь Координаційного центру забезпечення спротиву «SaveUkraineNow», яка опікується забезпеченням батальйонів з Івано-Франківщини. У липні сума перерахованих коштів буде найбільшою, і перевищить 1,6 млн. грн. Пріоритет цього місяця – закупівля для прикарпатських вояків рушниць-антидронів українського виробництва.

 

У травні 1 882 працівники підприємства переказали свій одноденний заробіток до фонду ініціативи «SaveUkraineNow», і він був спрямований  на придбання необхідних будівельних матеріалів для облаштування окопів, бліндажів на передові та придбання тепловізорів. Добра ініціатива мала продовження. У липні 1 465 976 грн. від небайдужих енергетиків були спрямовані на валютні закупівлі за кордоном найякісніших засобів зв’язку (рацій та комплектуючих) з ретрансляторами, медичні рюкзаки та медикаменти, а також автомобілі (типу пікап). У липні 1 918 енергетиків спрямували фонду заробітну плату за 1 день на загальну суму 1 608 378 грн. Липневі кошти будуть спрямовані на закупівлю рушниць-антидронів, за допомогою яких військові «сліплять» ворожі безпілотники, а також ліків, кровоспинних засобів, засобів зв’язку тощо.

«Ініціатива АТ «Прикарпаттяобленерго» віддати одноденний заробіток на потреби батальйонів Прикарпаття стала хорошим прикладом стабільної, надійної підтримки. – розповідає Андрій Романчук, уповноважена особа координаційного центру «SaveUkraineNow». – Завдяки прикладу енергетиків ініціативу підхопили кілька приватних компаній, державні установи та бюджетні організації. Це дало батальйонам значно більше, ніж просто гроші. Оскільки ініціатива перерахунку одноденного заробітку передбачає періодичність та стабільність – координатори Центру можуть планувати закупівлю, замовляти амуніцію заздалегідь та робити передплату, знаючи, що надійні партнери не підведуть. Ця стабільність відкрила для нас нові можливості закупівлі амуніції та медичних препаратів. Дозволила обіцяти та гарантувати, виконувати обіцянки значно швидше та якісніше. Дякуємо кожному енергетику, який відмовився від заробітної плати за день на користь ЗСУ – ви гідний приклад і чудові люди».

Ініціатива «Одноденний заробіток на потреби ЗСУ» матиме продовження щонайменше на наступні три місяці або до самої перемоги. «Війна торкнулась кожного, і ми не можемо просто чекати, поки за нас хтось заступиться, – кажуть в обленерго. – В кожного на війні є друзі чи родичі, і ми можемо допомогти державі їх озброїти необхідним. Перевага великих координаційних центрів у тому, що залучені із кількох джерел кошти акумулюються в великий резерв, яким можна закрити потребу майже будь якого масштабу.   Тому, ми і надалі перечислятимо день із заробітку у «SaveUkraineNow», у яких налагоджена логіcтика та комунікації. Запрошуємо організації долучитись до такої ініціативи разом з нами».