Logo mob
Особистий кабінет

17.08.2022

Сигнал повітряної тривоги – стоп роботи

Під час повітряної тривоги кол-центр АТ «Прикарпаттяобленерго» не працює.  

 

 В АТ «Прикарпаттяобленерго» просять клієнтів віднестись з розумінням до специфіки роботи об’єктів критичної інфраструктури. Ігнорування тривог ставитиме під обґрунтовану загрозу персонал обленерго.  З метою створення безпечних умов праці та забезпечення чіткої організації виконання робіт в умовах воєнного стану в період сигналу повітряних тривог диспетчери кол-центру компанії не мають змоги приймати дзвінки і надавати інформаційно-консультаційні послуги, оскільки  перебувають в укритті. Тому у компанії просять зв’язуватися з кол-центром АТ «Прикарпаттяобленерго» лише після сигналу «Відбій».

 Прикарпатські енергетики просять мешканців області заради власної безпеки також не ігнорувати сигнал тривоги та спускатись в безпечні укриття. Вирішити питання з розподілу електроенергії в період сигналу повітряних тривог можна дистанційно. Дізнатись про вимкнення електроенергії або повідомити про відсутність світла, а також подати показник лічильника можна за допомогою чат-бота у Viber. Для цього достатньо Viber почати вводити слово «Прикарпаттяобленерго». Після того, як додаток видасть результат, у рубриці «Спільноти і канали» слід обрати канал. Щоб перейти у чат-бот, потрібно на екрані каналу натиснути на кнопочку робота у правому верхньому куті та за необхідності - зареєструватись.

Актуальну інформацію можна прочитати на сайті обленерго.

Також нагадуємо, що у зв’язку із додатковими роз’ясненнями органів державної влади стосовно інформування споживачів про аварійні та планові відключення, на сайті компанії тимчасово недоступні сервіси із загальнодоступною інформацією про відключення в електромережах. До вразливої інформації, яка може посприяти ворогу України, віднесена Інтерактивна карта вимкнень, інформація про планові та аварійні відключення, ремонтні роботи. Також АТ «Прикарпаттяобленерго» тимчасово не публікуватиме оголошення про планові ремонти на сайті та офіційній сторінці у соціальній мережі Facebook.

Відтепер дізнатись про планові ремонти та аварійні відключення можна буде лише в сервісах, у яких передбачена ідентифікація користувача, зокрема у чат-боті Viber.