Logo mob
Особистий кабінет

26.08.2022

Перше правило успішного бізнесу – вчасна звітність

З 1 по 30 число кожного місяця – період подання юридичними особами звітів за спожиту електроенергію. Щоб наголосити новому бізнесу та нагадати сталому прикарпатські енергетики розповіли чому передавати покази лічильника важливо та як звітувати зручно та швидко.

 

  • Що таке «звіти юридичних осіб»?

Власники бізнесу, як і фізичні особи, повинні подавати показники лічильника електроенергії щомісяця наступного за звітним. Це в народі називають «подати звіти».

 

  • Чому юридичним особам важливо звітувати про спожиту електроенергію?

В першу чергу, вчасно подані звіти про спожиту електроенергію - це вигідно самим бізнесменам. Щомісяця вони фіксують значення показів, і точно впевнені в своїх рахунках. Вони можуть прогнозувати суму до оплати, точно знають споживання у різні періоди року і можуть планувати витрати заздалегідь.
Окрім того, подавати інформацію про обсяги спожитої електроенергії – це обов’язок юридичних осіб.

На підставі поданих показів обленерго розраховує обсяги споживання і надає інформацію компанії-постачальнику для подальшого формування рахунків на оплату електроенергії. Чим точніше подані звіти, тим точнішими є виставлені рахунки.

Як формуватимуться обсяги споживання, якщо не подати звіт?

В разі, якщо представники юридичних осіб не подадуть звіт вчасно, обленерго проведе розрахунок обсягів використаної електроенергії на підставі затверджених алгоритмів – на основі середньомісячних обсягів спожитої електроенергії за аналогічний період попереднього року. Це призводить до того, що клієнт може отримати від свого постачальника завищений або занижений рахунок.

  • Як можна подати звіт?

Подати звіт можна:

  • Через кнопку Особистий кабінет на сайті АТ «Прикарпаттяобленерго».
  • За допомогою колцентру, зателефонувавши на номер (068) 850-40-20.