Logo mob
Особистий кабінет

23.12.2022

Обмежене споживання електроенергії – стабільне проходження зимового періоду

Енергетики звертаються до енергоємних підприємств свідомо обмежити споживання електроенергії.

НЕК «Укренерго» визначило і довело до «Прикарпаттяобленерго» режим споживання електричної потужності, який передбачає зниження споживання електричної потужності на 36% в період часу 8:00-23:00 та 38% в період часу 24:00-7:00. Відповідно до цього товариством прийнято рішення в період з 20 грудня 2022 року до 31 січня 2023 року на території області ввести Графіки обмеження споживання електричної потужності.

Згідно цих вимог до списку потрапило 21 енергоємне підприємство області. Графіки обмеження споживання електроенергії доведені до кожного підприємства. Згідно них підприємства повинні переглянути свої виробничі цикли, щоб дотримуватися графіків. У разі їх недотримання, енергетикам доведеться самостійно їх обмежувати в електропостачанні.

Хоча, як показує досвід співпраці енергетиків і підприємств, останні розуміють критичну ситуацію в енергосистемі України і свідомо обмежують споживання електроенергії. Обмежене та економне використання енергоресурсів дозволить дотримуватися і так низьких доведених лімітів для області і стабільно пройти важкий зимовий період.

Щоб повернутися до звичного режиму роботи необхідно кілька складових: відновити роботу пошкоджених енергооб’єктів, що дасть змогу стабілізувати роботу енергосистеми країни та відсутність чергових обстрілів критичної інфраструктури. Головне при цьому – не втрачати віри і не піддаватися на провокації ворога. Тільки разом вдасться утримати енергетичний фронт.