Logo mob
Особистий кабінет

10 Липня 2023, 06:47

Трохи спекотніше зараз, щоб не мерзнути потім!

Зі зростанням температури за вікном, показник спожитої електроенергії також став підвищуватися. У спекоті дні користувачі частіше використовують потужні електроприлади, такі як: бойлер, пральну машину, кондиціонер та інші охолоджувальні пристрої. Останні сьогодні ⸺ не тільки споживають найбільше електроенергії, що пропорційно відображається на гаманцю споживача, але і навантажують енергосистему України. Тож прикарпатські енергетики закликають до економії.

 

 

Унаслідок російських атак, теплові та гідроелектростанції цьогоріч потребують ремонту. Частина генерації електроенергії розташовується на тимчасово окупованих територіях. До прикладу, Запорізька АЕС. Щоб збалансувати споживання і виробництво «світла» та допомогти швидше відновити енергосистсему, енергетики рекомендують зменшити використання енергоємних побутових приладів, зокрема, і кондиціонерів.

 

«Не вмикайте кондиціонер у години пікового споживання ⸺ з 19:00 до 23:00. Краще перенести його роботу на деякий час вдень або вночі. За умови використання ⸺ ставте режим на вищу температуру, ніж до якої вже звикли. Якщо ви ще не придбали кондиціонер, але налаштовані на його покупку, рекомендуємо обрати інверторні пристрої. Вони знижують свою потужність, коли в кімнаті стає обрана вами температура. Не забувайте також зачинити вікна і двері в приміщенні, де працює кондиціонер, - рекомендує з власного досвіду технічний директор Олег Сеник».

 

Окрім роботи охолоджувальних приладів, існує ще декілька способів регуляції температури в оселі. Можна встановити жалюзі або наклеїти на вікна плівку, що відбиває сонячні промені та не пропускає тепло. Також доцільно частіше проводити вологе прибирання, за допомогою якого теж можна охолодити кімнату.

 

Не забувайте вимикати електроприлади, коли кудись ідете з дому. Також не вмикайте потужні пристрої одночасно. Пам’ятайте про важливість ощадливого споживання електроенергії в години пікового навантаження та допомагайте  енергетикам пришвидшувати перемогу України!