Logo mob
Особистий кабінет

22.08.2023

Активно готуємось до зими

Прикарпатські енергетики виконують усі можливі заходи, щоб підготувати електромережі області до осінньо-зимового періоду. Завершити роботи планують до 15 листопада.

Станом на початок серпня, вже замінено 1331 аварійну опору напругою 0,4-10 кВ. Також фахівці компанії активно займаються розчисткою трас. Зокрема, вже розчищено 53,154 км трас ліній електропередач 35-110 кВ (78% від запланованого) та 1144,9 км трас електроліній 0,4/10 кВ (105% від запланованого). Енергетики з власного виробничого досвіду знають, що зайва гілка при негоді може призвести до вимкнення не одного населеного пункту, тому чистці траси приділяють особливу увагу.

До зими енергетики готують також транспорт. Триває забезпечення авто зимовими видами палива, морозостійкими рідинами; до початку листопада готовими до роботи будуть засоби для очищення від снігу та ожеледі. Окрім цього, виконаний план по заготовці піску та технічної солі.

У разі обстрілів росією критичної інфраструктури України, фахівці обленерго розробляють план оперативного відновлення електричних мереж. Для цього приводять у готовність технічні засоби для виконання аварійних робіт, а також ремонтують пошкоджені енергооб’єкти.

А ще  переглянули, удосконалили, адаптували під нову схему вимкнень графіки погодинного відключення електроенергії, які наберуть чинності з дня їх офіційного опублікування.

«Якщо з початком осінньо-зимового періоду ворог знову буде обстрілювати нашу критичну інфраструктуру, згідно наказу Міненергетики на Прикарпатті будуть введені 6 черг графіків погодинних вимкнень, інформує директор з управління активами Олег Сеник.  Графіки погоджені з ОВА. Про їхнє застосування «Прикарпаттяобленерго» повідомить заздалегідь. Але рекомендуємо вже зараз з ними ознайомитися, віднайти до якої черги належить ваша адреса».

З графіком аварійних вимкнень можна ознайомитися на головній сторінці офіційного сайту компанії www.oe.if.ua або за посиланням.