Logo mob
Особистий кабінет

30 Серпня 2023, 11:45

Аварійні ситуації в мережах виявлятимуть швидше

До кінця цього року «Прикарпаттяобленерго» завершить об’єднання оперативно-диспетчерських груп (ОДГ), що дозволить оптимізувати оперативне керування електромережами 0,4-6-10 кВ.  

Таким чином замість 17 диспетчерських пунктів буде створено 7 кущових оперативно-диспетчерських груп. Диспетчери в новостворених ОДГ управлятимуть одразу електромережами 0,4-6-10 кВ декількох районів. Наразі реорганізованими вже є «Північна», «Коломийська» та «Карпатська» ОДГ.

У приміщеннях новостворених груп встановлюють відеостінки, замість морально застарілих мнемо щитів. За допомогою даних відеостінок диспетчери в режимі реального часу можуть, як керувати так і спостерігати за параметрами електромереж 0,4-6-10 кВ у зоні своєї відповідальності. У перспективі буде створений єдиний оперативно-диспетчерський центр для управління мережами 0,4-6-10 кВ та у разі необхідності з даного центру диспетчери зможуть керувати будь-яким районом Івано-Франківської області.

Як «пілотний проект», у 2019 році була створена «Північна» оперативно-диспетчерська група. За цей час, розповідає начальник оперативно-диспетчерської служби Тарас Надкерничний, покращилась надійність електропостачання споживачів за рахунок модернізації мереж та впровадження новітньої системи диспетчерського керування. За допомогою даної системи диспетчери можуть швидше виявляти аварійні ситуації в електромережах та відповідно швидше ліквідовувати їх. Разом з цим покращилась можливість оперативної подачі електроенергії жителям Прикарпаття.  

Аварійні ситуації в мережах виявлятимуть швидше
Аварійні ситуації в мережах виявлятимуть швидше