Logo mob
Особистий кабінет

31 Серпня 2023, 15:30

До уваги споживачів! Енергетики розробили графіки можливих обмежень та вимкнень світла на 2023-2024 рр.

Нові графіки набирають чинності з 1 жовтня 2023 року та будуть дійсними до 30 вересня 2024 року включно. Знайти їх можна в Додатку №5 (головна сторінка сайту – «Укласти договір» - «Укладення договору про надання послуг з розподілу електричної енергії для юридичного (побутового) споживача»).

Рішення про запровадження графіків приймає НЕК «УКРЕНЕРГО» за погодження профільного міністерства та доводить до обов’язкового виконання для всіх енергокомпаній. У разі введення графіків, користувачів буде повідомлено заздалегідь.

Графіки обмеження споживання електричної потужності (ГОП) та графіки  обмеження  споживання електричної енергії (ГОЕ), графіки  аварійного  відключення   споживачів   електричної енергії (ГАВ), автоматичне частотне розвантаження (АЧР) були розроблені АТ «Прикарпаттяобленерго» та погоджені у Регіональному диспетчерському центрі Західного регіону НЕК «УКРЕНЕРГО» та Івано-Франківською Обласною Військовою Адміністрацією.

Такі графіки вводилися минулого року після обстрілів критичної інфраструктури з боку рф. Якщо ворог знову розпочне атаки на українські об’єкти енергетики, внаслідок чого виникне дефіцит в енергосистемі, тоді графіки будуть застосовані.

АТ «Прикарпаттяобленерго» звертається до установ, підприємств та організацій: на випадок вимкнення електропостачання необхідно виконати комплекс заходів щодо забезпечення встановлених режимів електроспоживання (визначення струмоприймачів, які підлягатимуть обмеженню і відключенню, осіб, відповідальних за виконання встановлених режимів, порядку оповіщення персоналу), а також розробити організаційно-технічні заходи з безаварійної зупинки окремих виробництв та використання власних резервних джерел живлення.