Logo mob
Особистий кабінет

24 Листопада 2023, 14:20

Чи можливий дефіцит в енергосистемі

Днями НЕК «Укренерго» повідомляло про дефіцит, що виник в енергосистемі України. Станом на сьогодні, 24 листопада, через потепління та зменшення рівня споживання електроенергії, дефіциту немає. Втім, енергетики закликають економно користуватися побутовими приладами, щоб додатково не навантажувати мережу.

Серед основних причин, через які виник дефіцит:
1. Збільшення споживання електроенергії внаслідок похолодання, що спричинило додаткове навантаження на електростанції. Такий попит важко покрити електростанціям, які все ще відновлюються від терористичних атак минулої зими
2. Недостатній обсяг імпорту електроенергії для компенсації невиробленої електроенергії.
Наразі виробленої електроенергії достатньо для покриття споживання, але синоптики попереджають про нову хвилю похолодання вже в неділю, тому важливо продовжувати споживати ощадливо.
Що стосується Івано-Франківської області, за словами директора з управління активами Олега Сеника, у прикарпатських мережах все стабільно. Дефіциту в енергосистемі області наразі немає, графіки вимкнень не застосовуються. У разі змін у роботі енергосистеми, НЕК «Укренерго» дасть відповідні вказівки операторам розподілу електроенергії, після чого ми повідомимо про наші дії для стабілізації роботи енергосистеми на наших офіційних сторінках.


Щоб дізнаватися всю актуальну інформацію першими, слідкуйте за нашими офіційними каналами:
- сайт компанії https://oe.if.ua/uk,
- сторінки у Телеграм https://t.me/prykarpattyaoblenergo_official
- Facebook https://m.facebook.com/376549135688762/?locale=uk_UA
- VIBER https://chats.viber.com/oeifuabot