Logo mob
Особистий кабінет

01 Грудня 2023, 13:10

Як бізнес може допомогти енергосистемі

Хоча й за даними «Укренерго», дефіциту в енергосистемі сьогодні не зафіксовано, проте енергетики продовжують закликати до ощадливого споживання. Зокрема, це стосується юридичних споживачів і бізнесу.

Нещодавно голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький зазначив, що дослухатися до порад економити електроенергію мають не тільки домогосподарства, але й промислові споживачі.

«Якщо підприємства в тому числі будуть переносити, по можливості, споживання електроенергії на нічний час, то в нас є всі шанси обійтися і без відключень. Але це, безумовно, при умові, що не буде такої високої аварійності на електростанціях, і що ми будемо використовувати можливість імпорту з Європи, яку Укренерго відкриває для української енергосистеми».

Також ощадливому споживанню сприятиме енергоефективна техніка, що нерідко використовується на виробничих підприємствах. Серед додаткових рішень:

- замінити старі лампи розжарювання на нові LED лампи;

- розділити великі приміщення на зони, в яких встановити прилади обліку. Після цього відстежувати наявність проблемних ділянок;

- не використовувати пристрої, що не передбачені проєктом будівлі. Це також важливо і для пожежної безпеки.