Logo mob
Особистий кабінет

11 Грудня 2023, 02:14

Зустріч енергетиків-ветеранів війни

8 грудня в центральному офісі АТ «Прикарпаттяобленерго» зібралися працівники і працівниці, які повернулися після служби в Силах Оборони України до цивільної праці. З 35 ветеранів змогли приїхати 26. До них також приєдналися Андрій Лаврів та Петро Петріянчук – військовослужбовці, які перебувають на лікуванні та реабілітації в нашій області.

Зустріч розпочалася з розмови з Правлінням АТ «Прикарпаттяобленерго». Були тут спогади про спільні події (як зустріч до Дня вишиванки, сплав чи ретрит із сімʼями у Верховині), слова вдячності за захист та програму вшанування полеглих колег, привітання одразу із двома святами грудня: днем Збройних Сил України та Днем енергетика, відповіді на питання захисників (щодо благодійності та підтримки армії, участі бригад у відновленні мереж на деокупованих територіях, каналів комунікації в компанії, очікуваної оптимізації тощо).

Важливою темою для ветеранів стало медичне страхування. Лікар медпункту Оксана Вірко розповіла про можливості страхового захисту для демобілізованих працівників. Адже у 2024 році компанія 100% сплачуватиме страхові платежі ветеранів. Тому їм важливо знати, як діє механізм, та використовувати його.

Також цікавою була інформація від заступниці директор КЗ «Дім воїна» Наталі Мельникової про ваучери на освіту та гранти на власну справу для ветеранів та їхніх сімей.

У другій половині дня учасників та учасниць чекала захоплива екскурсія містом у супроводі Марічки Козакевич. Франківці та гості міста побачили вулиці, будинки та підїзди, повʼязані з романом Софії Андрухович «Фелікс Австрія». Разом вони завітали і до Франківського драмтеатру на однойменну виставу.

День був насичений. Головний його здобуток - це спілкування, побудова мостів, порозуміння, розвиток.