Logo mob
Особистий кабінет

31 Січня 2024, 10:30

Придбали квартиру? Переукладіть договір про розподіл електроенергії

Якщо ви стали новим власником квартири, потурбуйтеся про те, щоб переукласти договір про розподіл електричної енергії. Переоформлення договору займе до 15 хвилин часу, натомість це вам допоможе в майбутньому уникнути можливих непорозумінь через розрахунки чи оформлення послуг.

Переукладення договору – потрібний крок, щоб діяти відповідно до закону та мати доступ до всіх послуг, які можна отримати за номером особового рахунку. До прикладу, подати заявку на заміну автоматів, про несправну роботу лічильника чи на перехід на багатотарифний облік. Сьогодні переукласти договір можна як через письмову заяву, так і в дистанційному форматі:

  1. Через особистий кабінет на сайті обленерго: https://my.oe.if.ua/consumers. Кнопки «Замовити послуги» - «Тип послуги» - «Переукладення договору на розподіл ЕЕ»
  2. За допомогою Viber-bot: https://chats.viber.com/oeifuabot - кнопка «Зміна власника»

Для того, щоб переукласти договір онлайн, необхідно додати копії паспорта, довідки про присвоєння ідентифікаційного номера та документа, що підтверджує право власності або користування об’єктом. Якщо наявні співвласники, потрібно також додати копії паспорта співвласника, його ІПН та заяву про надання дозволу на переукладення договору. Після цього підписати електронно цифровим підписом (ЕЦП) заяву про укладення договору із зазначенням місцезнаходження об’єкта та реквізитів заявника.

Далі на підставі поданих документів буде укладений договір про розподіл електроенергії та рахунки будуть приходити вже на нового власника.

Можна також звернутися у Центр обслуговування клієнтів (вул. Надрічна, 4б), де вам допоможуть з переукладенням договору.