Logo mob
Особистий кабінет

13 Лютого 2024, 14:30

Зникло світло, є питання з оплатою чи проблеми з проводкою? Куди звертатися

Якщо виникли проблеми з електропостачанням, внутрішньою проводкою, перегоріла вулична лампа чи є незрозумілості з розрахунками, потрібно знати до кого звертатися. Не всіма питаннями займається АТ «Прикарпаттяобленерго». З 2019 року відповідно до реформи ринку електроенергії, підприємство виконує функції оператора системи розподілу електричної енергії та обслуговує електромережі.

Що це означає?

Згідно з реформою, АТ «Прикарпаттяобленерго» обслуговує ті електромережі, які знаходяться у власності товариства. Зокрема, це стосується трансформаторних підстанцій та розподільчих мереж 0,4-10 кВ – зовнішніх електромереж, від яких приєднано житловий будинок.

Таким чином, для мешканців багатоквартирних будинків важливо знати:

  1. Обслуговування мереж, ремонт ліній електропередачі, відновлення електропостачання після планових чи аварійних вимкнень, заміна лічильників – відповідальність АТ «Прикарпаттяобленерго».
  2. Питання заборгованості, попередження про припинення електропостачання, тарифи на електроенергію  – відповідальність постачальника електроенергії, для побутових споживачів –  ТОВ «Прикарпатенерготрейду».
  3. Внутрішньобудинкові мережі, освітлення в під’їзді, розподільчі щити – відповідальність балансоутримувача будинку.
  4. Внутрішньоквартирна проводка – відповідальність власника квартири.
  5. Вуличне освітлення – відповідальність КП «Івано-Франківськміськсвітла» або органу місцевого самоврядування.

Зберігайте цю інформацію собі та поширюйте її для близьких. Знаючи межі відповідальності компаній, можна одразу сконтактувати з потрібним надавачем послуг та швидше вирішити своє питання.