Logo mob
Особистий кабінет

08 Березня 2024, 14:34

Енергетики закликають вести бізнес чесно та впорядкувати договірні відносини

Відповідно до Законодавства, на АТ «Прикарпаттяобленерго» покладається обов’язок здійснювати моніторинг за цільовим використанням електроенергії. Якщо побутовий споживач використовує електроенергію в комерційних цілях, енергетики складають акт про порушення та зобов’язують споживача переукласти угоду та перейти на тариф для юридичних споживачів. Втім, не всі підприємці поспішають переукладати договір.

Найчастіше така ситуація спостерігається в рекреаційних зонах, зокрема, в Яремчанській, Косівській та Верховинській громадах. Одним із прикладів є готельно-відпочинкові комплекси. Часто в гірських місцевостях будують ряд котеджів, які оформлюють як звичайні житлові будинки. А насправді ж власники цих котеджів, також нерідко «прикриваючись» зеленим туризмом, ведуть комерційну діяльність та здають кімнати для проживання у вартість готельних номерів. І замість того, щоб перейти на юридичний тариф та сплачувати 6-7 грн/кВт-год, недобросовісні підприємці продовжують використовувати електроенергію за тарифом для населення, що сьогодні становить 2,64 гривні/кВт-год.

Оскільки середньомісячне споживання електроенергії одного такого котеджу становить приблизно 3, 5 – 4 тисячі кВт/год та перевищує споживання середньостатистичного житлового будинку в 4-5 разів, то щомісяця держава зазнає збитків як мінімум на суму 28 тисяч грн. У річному еквіваленті це число сягає більше 300 тисяч грн. Ці кошти компенсує держава за рахунок інших споживачів електроенергії.

За минулий рік обленерго зобов’язало та вже впорядкувало 806 договірних відносин із побутовими споживачами. В іншому випадку держава б несла збитки близько 5 мільйонів грн щомісяця. Сьогодні підприємство продовжує виявляти порушників та притягати їх до відповідальності, адже це важливий крок до ведення чесного бізнесу та покращення стану взаєморозрахунків в енергетичній галузі. Тож щоб уникнути штрафних санкцій, фахівці АТ «Прикарпаттяобленерго» наголошують на необхідності переукладення договору та переходу на юридичний тариф. Для цього потрібно звернутися в центр обслуговування клієнтів на вул. Надрічній, 4Б в Івано-Франківську та подати відповідне звернення. Тільки в такому випадку ведення підприємницької діяльності буде законним. Якщо ж порушення не буде усунуте, підприємців, які ухиляються вести чесно бізнес, відключать від електропостачання.