Logo mob
Особистий кабінет

23 Квітня 2024, 16:30

Чим відрізняються графіки обмеження потужності від інших графіків?

Через дефіцит в енергосистемі, який виник внаслідок ворожих обстрілів і зниження температури, на Прикарпатті для бізнесу та промисловості введені графіки обмеження потужності. Чим вони відрізняються від інших видів графіків – нагадують енергетики.

Графіки обмеження потужності для підприємств, що введені сьогодні, - це документи, в яких є перелік великих споживачів області та потужність, до якої ці підприємства мають знизити своє споживання. Ці обмежувальні заходи контролюють керівники підприємств, підлаштовуючи свої виробничі процеси під доведену графіками потужність.

Графіки аварійних вимкнень застосовуються, якщо аварійно виникає дефіцит потужності в енергосистемі. Про введення таких графіків повідомляє НЕК «Укренерго», що оперативно реагує на аварійний ріст споживання понад можливості виробництва електроенергії, і миттєво дає команду на знеструмлення диспетчеру обленерго. Графіки аварійних вимкнень – це документ, в якому є перелік приєднань за чергами (дізнатися їх можна на сайті: головна сторінка – Графіки аварійних вимкнень або за посиланням https://oe.if.ua/uk/sections/5e9f1c5fdb9c42704449b999#6357cca0db9c423b261eb7a3), які можуть бути вимкнені відповідно до того, скільки навантаження необхідно зняти за розпорядженням НЕК «Укренерго». Кожна черга приєднань має свій обяг навантажень.

Графіки погодинних відключень застосовуються, коли дефіцит можна передбачати хоча б частково. У ньому диспетчери обленерго розшифровують приєднання, вказуючи вулиці, населені пункти та ймовірні години вимкнень за днями тижня (для прикарпатців сформовані 6 черг). Графіки застосовуються за розпорядженням НЕК «Укренерго», що за можливості попереджає про необхідність розвантажити мережу за день або за кілька годин до розпорядження про знеструмлення. Щоб дізнатися, в якій ви черзі погодинних вимкнень на випадок знеструмлень, необхідно перейти за посиланням https://svitlo.oe.if.ua/ та ввести свій номер особового рахунку чи адресу проживання.