Logo mob
Особистий кабінет

17.05.2019

Музей енергетиків відзначили у мерії

16 травня, з нагоди Міжнародного дня музеїв, мер Івано-Франківська Руслан Марцінків відзначив музеї та музейних працівників подяками за вагомий внесок у популяризацію історико-культурної спадщини українського народу. Серед них -   корпоративний Музей електрифікації АТ «Прикарпаттяобленерго».

Музей історії електрифікації Прикарпаття було відкрито в Івано-Франківську у серпні 2010 року в рамках відзначення 80-річчя з часу заснування АТ «Прикарпаттяобленерго». Адже саме 16 серпня 1930 року розпочала свою роботу попередниця підприємства Станиславівська електростанція. Екскурсоводами музею є працівники компанії на волонтерстких засадах. Основна кількість експонатів зібрані зусиллями членів колективу із усіх районів області, деякі – подаровані працівниками інших обленерго.

«Максим Рильський колись сказав: «Хто не знає свого минулого, не вартий майбутнього», - наголосив мер у вітальному слові. - Згадайте ці слова, коли вам здасться, що музеї – вчорашній день. А ми працюватимемо, щоб вони ставали максимально доступними та відповідали запитам сучасного покоління». Енергетики погоджуються з цими словами, тому щороку відкривають двері музею для школярів, студентів та колективів організацій. До речі, щороку музей енергетиків відвідує близько 500 осіб.

Музей розташований у адмінкорпусі за тією ж адресою, де колись функціонувала міська електрівня (сучасна вулиця Індустріальна, 34). Його було створено з метою дослідження історії підприємства, збереження цінних експонатів, утвердження іміджу АТ «Прикарпаттяобленерго», але найважливіша його функція – все ж виховна. Поява музею дала можливість познайомити  дитячу аудиторію зі специфікою праці енергетика, особливістю і небезпекою енергообладнання, черговий раз нагадати основні правила електробезпеки.

Енергетики запрошують школярів на екскурсії під час практики та діяльності літніх пришкільних таборів. Замовлення екскурсій телефоном: (0342) 59-42-64.