Logo mob
Особистий кабінет

12.06.2019

Прикарпатські енергетики відкриють всі таємниці своєї професії!

В суботу, 15 червня, АТ «Прикарпаттяобленерго» представлятиме професію енергетика на національному мандрівному профорієнтаційному проекті «Місто професій».

 

«Місто професій» - це наймасштабніший дитячий профорієнтаційний захід в Україні. З 2012 року проект подорожує українськими містами,  дозволяючи дітям спробувати себе у різних спеціальностях під  наглядом дорослих. У містах створюють імпровізоване містечко, де діти мають змогу «влаштуватись на роботу» і освоїти навики більш ніж 60 професій за один день.

АТ «Прикарпаттяобленерго» бере участь в проекті вперше. Локація обленерго називатиметься «Містечко енергетиків». Влаштувавшись туди «на роботу», дітки зможуть відчути себе частиною аварійно-ремонтної бригади, що працює над поломкою на лініях електропередач, особисто допомогти відновити електропостачання «Містечка енергетиків», вивчити основні правила електробезпеки, зрозуміти всі корисні та небезпечні властивості струму, освоїти основні ази енергетичного фаху, використовуючи справжні інструменти та спецодяг енергетиків. «Найкращий спосіб зрозуміти чи подобається тобі та чи інша професія, на скільки вона є складною та цікавою – це зануритись у обов’язки, з якими стикаються її представники щодня, - розповідає Наталя Лещишин, куратор «Містечка енергетиків» на проекті. -  Щоб зацікавити дітей професією енергетика, ми створили для них макет електрифікації міста, з підстанцією, лініями електропередач, заправною станцією і будинками та обірваним проводом. Діти самостійно зможуть відновити електропостачання місту на макеті, крок за кроком ліквідовуючи аварійну ситуацію за допомогою справжніх інструментів. Майже як справжня аварійно-ремонтна бригада. А на закінчення кожен, хто відвідає «Містечко енергетиків» отримає посвідчення юного помічника енергетика, яке дозволить його власнику навчати інших правилам електробезпеки». Окрім макета міста, енергетики покажуть дітям чим оснащенні автомобілі ремонтних бригад, у що одягаються справжні енергетики та розповідатимуть чим небезпечна робота зі струмом.

До слова, це не перший профорієнтаційний досвід АТ «Прикарпаттяобленерго». У компанії регулярно проводять екскурсії для старшокласників, під час яких знайомлять зі специфікою ключових професій підприємства. А під час відвідин літніх таборів, енергетики розповідають про ази фаху на одній із станцій квест-гри «Енергетичний експрес».

Енергетики запрошують всіх, хто ще не знає, який фах обрати у майбутньому, у суботу, 15 червня, з 12:00 до 15:00 відшукати «Містечко енергетиків» на проекті «Місто професій» у парку ім. Тараса Шевченка. Буде весело!